Šių metų balandžio 8 dieną Vilniuje vyko Lietuvos imtynių federacijos prezidiumo posėdis, kuriama dalyvavo didžioji dauguma Prezidiumo narių.
Posėdžiui pirmininkavęs LIF prezidentas Giedrius Dambrauskas pateikė pastarųjų keturių mėnesių federacijos veiklos ataskaitą bei nagrinėjo organizaciniai ir finansiniai klausimus, vykdant 2018 metų kalendorinį planą.

Apie pasirengimą Europos čempionatui, vyksiančiam Kaspijske (Rusija) gegužės 01-06 dienomis, kalbėjo rinktinių vyr. treneriai Mindaugas Ežerskis (graikų-romėnų imtynės) ir Segejus Kasimovas (laisvosios imtynės) bei viceprezidentas Andrius Stočkus (moterų imtynės). Pastarasis pranešėjas taip pat kalbėjo apie KKSD numatytų meistriškumo pakopų rodiklių lentelės redagavimą.

Pasisakydamas savo klausimais LIF prezidentas Giedrius Dambrauskas apžvelgė federacijos veiklą po LIF konferencijos, vykusios sausio 19 dieną Kaune, iki dabar. Jis pažymėjo, kad imtynių varžybų atžvilgiu neturi pastabų visi metiniame kalendoriuje numatyti renginiai vyksta, padėkojo aktyviai į varžybų sekretoriaus pareigas ir 5 darbą federacijoje įsijungusiam Valdemarui Venckaičiui.

Prezidentas trumpai apžvelgė sporto situaciją šalyje ir pastebėjo, kad nesutarimai tarp aukščiausių sporto institucijų neigiamai atsiliepia visiems.

G.Dambrauskas informavo apie nuostolingą LIF dalyvavimą Šiaurės šalių imtynių asociacijoje, kuri kasmet federacijai kainuoja mažiausiai 2000 eurų.

Prezidentas pasidžiaugė, kad LTOK federacijai skyrė 9 vietų autobusiuką FIAT DUCATO. Šiuo metu vyksta techninių sąlygų derinimas.

Visos varžybų kalendoriuje numatytos varžybos įvykdytos, pora iš jų pakeitė vykdymo vietą dėl objektyvių priežasčių.
 
Prezidentas išsamiai papasakojo apie išvyką į „Kristjan Palusalu“ turnyrą į Estijoje bei informavo apie problemas, iškilusias perkeliant Europos jaunių čempionatą, kuris turėjo vykti balandžio 23-29 dienomis Kijeve, į Makedonijos sotinę Skopję gegužės 14–20 dienomis. Toks UWW sprendimas yra federacijai nuostolingas, todėl kompensacijos klausimas bus keliamas Europos čempionato Kaspijske vyksiančio UWW kongreso metu.

Pranešėjas atkreipė dėmesį, kad nuo š. m. birželio 1 d. visi teisėjai turi būti aprengti Nike firmos apranga. Federacija mėgins pasirūpinti trijų „tarptautininkų“ – Viliaus Adomaičio, Evaldo Malelės ir Vidmanto Žibučio apranga. Pratęsiant teisėjavimo temą, G. Dambrauskas kvietė aktyviau siūlyti jauniems, ambicingiems visuomenininkams, mokantiems anglų kalbą, prisijungti prie imtynių teisėjų asociacijos ir mėginti laikyti egzaminus tarptautinei UWW kategorijai gauti.

Prezidentas pakvietė visus iki gegužės 1 dienos savo 1 ar 2 proc. GPM įnašu paremti Lietuvos imtynių federaciją.

Graikų-romėnų imtynių rinktinės vyr. treneris Mindaugas Ežerskis įvardino imtynininkus, kurie vyks į Europos čempionatą Kaspijske. Į minėtas varžybas vyks Justas Petravičius (60 kg), Edgaras Venckaitis (67 kg), Paulius Galkinas (77 kg), Julius Matuzevičius (87 kg), Vilius Laurinaitis (97 kg), ir Mantas Knystautas (130 kg). Treneris papasakojo apie rinktinės sportininkų pasiruošimą ir įvertino kiekvieno atleto galimybes.

LIF viceprezidentas Andrius Stočkus informavo, kad į Kaspijską planuoja vykti Danutė Domikaitytė (68 kg) ir Kornelija Zaicevaitė (59 kg). Rinktinė ruošėsi stovyklose Švedijoje, Baltarusijoje ir  Lietuvoje. Specialistas patenkintas minėtų imtynininkių pasirengimu ir teigė, kad kad jaunajai K. Zaicevaitė nekeliami ypatingi reikalavimai, o sportininkė vyksta pasisemti patirties ir rezervuoti vietą pasaulio čempionate patyrusiai Giedrei Blekaitytei. A.Stočkus pažymėjo, ypač vertinga buvo stovykla Švedijoje, nes teko plušėti su pasaulio elitui priskiriamoms sportininkėms iš Japonijos ir JAV.

Laisvųjų imtynių rinktinės vyr. treneris Sergejus Kasimovas informavo, kad į Europos čempionatą planuota vežti tris atletus, tačiau Tomas Baracevičius dėl įvairių priežasčių lieka namie, todėl į Rusiją keliaus Andrius Mažeika (74 kg) ir Edgaras Voitechovskis (92 kg). M. Ežerskis siūlė treneriui atkreipti dėmesį į tai, kad svorio kategorija iki 92 kg yra neolimpinė, todėl LTOK gali neleisti panaudoti jų lėšas, ir pagalvoti dėl E.Voitechovskio dalyvavimo svoryje iki 97 kg.

Vėliau prezidiumo dalyviai svarstė galimybę teikti siūlymus Kūno kultūros ir sporto departamentui dėl meistriškumo pakopų rodiklių keitimo.

Pranešimą šiuo klausimu padarė LIF viceprezidentas Andrius Stočkus, kuris pamėgino Sportinio ugdymo organizavimo rekomendacijų pirmąjį priedą pritaikyti imtynių sporto šakai. Prezidiumas nutarė pavesti A.Stočkui parengti aiškinamąjį raštą KKSD ir išdėstyti federacijos argumentus bei siūlymus.

Baigiantis posėdžiui Teisėjų komisijos pirmininkas Albinas Sodaitis siūlė kreiptis į trenerius, kurie deleguotų savo centrų atstovus teisėjauti įvairiose varžybose. Savo ruožtu asociacija pasiruošusi  pravesti keletą seminarų būsimiems teisėjams.

Prezidiumas taip pat išsikėlė tikslą surasti ir imtynių teisėjo darbui paruošti 3 asmenis, kuriuos būtų galima deleguoti į UWW kursus tarptautinės kategorijos teisėjo licencijai gauti. Vienas iš kandidatų yra raseiniškis Titas Grišius.

G.Dambrauskas iškėlė mintį, kad gal būtų tikslinga tarptautinį pasaulio čempiono R.Bagdono imtynių turnyrą vykdyti pavasarį, pritraukiant jo datas arčiau TT K.Palusalu Estijoje, o rudenį vykdyti naują imtynių renginį.

Andrejus Gribojedovas pasiūlė LIF teikti savo kandidatūrą 2020 ar 2021 metų Europos jaunių čempionatams. Pasiūlymui buvo iš esmės pritarta. Taip pat buvo pritarta pasiūlymui paruošti dar vieną rimtesnę pretenziją dėl LIF finansinių nuostolių, patirtų perkeliant Europos jaunių čempionatą iš Kijevo į Skopję.

Galiausiai buvo svarstytas Grigorijaus Kazovskio premijavimo už Pekine pasiektą Mindaugo Mizgaičio rezultatą klausimas. Dėl teigiamo dopingo testo diskvalifikavus rusą Chasaną Barojevą M.Mizgaičiui atiteko sidabro medalis. Dėl šios priežasties treneriai ir specialistai, ruošę atletą olimpinėms žaidynėms, gavo papildomą finansavimą, išskyrus šiuo metu Baltarusijoje gyvenantį G.Kazovskį.