Trečiadienį Kaspijske tęsėsi Europos imtynių čempionatas. Paguodos turnyre kovojo, bet savo šanso kabintis už bronzos medalio neišnaudojo Edgaras Venckaitis (67 kg).

Tauragiškis guviai pradėjo kovą su turku Enesu Basaru ir už aktyvius veiksmus buvo teisėjų pamalonintas vienu tašku ir galimybe uždirbti kelis taškus parteryje. Tiesa, prieš tai turkas savo galva sužalojo Edgaro veidą ir dėl šios priežasties dvikova buvo nuolatos stabdoma tam, kad medikai galėtų sutvarkyti kraujosruvas. Kiek tai turėjo įtakos Edgaro kovos kokybei, galima tik spėlioti. Kovos įkarštyje imtynininkai skausmo nejaučia, tačiau pauzės turkui labai pasitarnavo – kad ir vyresnis E.Venckaitis kvėpavo žymiai geriau ir, kuomet jau rodės, jog turkas užspeistas į kampą, kova buvo stabdoma ir medicininės pertraukėlės metu E.Basaras atstatydavo deguonies trūkumą sugaudydamas visą salės orą.

Antrame kėlinuke esant lygiai kovai, teisėjai dėl intrigos palaikymo įspėjo Edgarą Venckaitį, kuriam teko gintis apatiniame parteryje. Apačioje karaliavo turkas, kuris atliko du dvitaškius ridenimus. Per likusį laiką Edgaras mėgino įvykius pakreipti sau naudinga linkme, tačiau iš aktyvių veiksmų jam pavyko išpešti tik du taškus (už varžovo vengimą kovoti), kurių nepakako pergalei. Susitikimas baigėsi rezultatu 3:5.

Šių metų Europos čempionate mūsų šalies klasikams nepavyko iškovoti medalių.

Valdas Malinauskas