ADOMAS GRIGALIŪNAS – Robertas Karapetianas (ARM) 8:12

Adomas pralaimėjo kovą dėl trečios vietos ir liko penktas. Tai aukščiausias pasiekimas tarp visų Skopjėje kovojusių Lietuvos atletų ir atlečių.

Kaip prieš dvikovą prognozavo treneris V.Audickas, taip ir atsitiko. Greitai praleisti pirmieji taškai joniškiečiui atsirūgo imties pabaigoje. Vienu metu Adomas, kuris kažkuo primena olimpietį Svajūną Adomaitį, buvo ties prarajos riba. Armėnas mintyse šventė pergalę, Karapetiano sirgaliai džiūgavo, o Adomas rezgė klastingą planą ir nė nemėgino sudėti ginklų. Vaikinu negalima nesižavėti. Taip, jis pralaimėjo, tačiau būtų nuodėmė jo nepagirti. Valingas atletas padidino apsukas, surado galimybę „dubeniui” ir priartėjo vos per vieną metimą. Vis dėlto, kovos debiute prarastų taškų atkovoti nepavyko.

Pirmoje paguodos dvikovoje Adomas Grigaliūnas keturiskart prasuko prancūzą Yazidą Gharbį (9:0) parteryje ir pateko į kitą etapą. Prancūzas jau antrą kartą savo karjeroje pasikrauna malkų nuo joniškiečio.  

Kovoje dėl išėjimo į mažąjį finalą Adomas ant menčių paguldė lenką Miloszą Kuznią ir tapo vieninteliu Lietuvos atstovu mažajame finale.