Martynas Nemsevičius (87 kg,15 dalyvių) lemiamoje kovoje rezultatu 11:4 nugalėjo baltarusį Antoną Kursą ir tapo Europos U23 imtynių čempionato trečios vietos laimėtoju.

Kažkodėl Martynas dar prieš dvikovą su baltarusiu pakėlė nuotaiką. Juokingų Adidas kojinių derinukas su Asics bateliai negalėjo nežavėti ir per visus galus nešė vilko iš „Na palauk” pantalonus. Tai buvo geras ženklas, kuris įpūtė tikėjimo ir vilties. O dar tas startas su iškėlimu ir amplitudiniu švystelėjomu bei su kitomis pasekmėmis. Jėzau, negalima buvo nesistebėti! Esant 7:0 tapo kiek neramu. Matėme Martyno kovą su kroatu, hmmm, sunku buvo jam antroj daly. Kiek baimintasi, kad Kursas nepaimtų teisingo kurso. Nuojautą patvirtino paskurtinės kėlinuko sekundės košmaras. Nagi, sugebėk, Martynai, prasileisti nugarą ir nuskristi ant sirenos!

Galutinis lūžis vyko antrame kėliniuke. Sunku nupasakoti, kaip buvęs dviratininkas išsisuko iš pralaimėtos situacijos!!!? Matyt šią paslaptį Martynas atskleis tik savo anūkas. O arenoje jau nosį kuteno pergalės aromatai. Na negali sklandžiai ir protingai mintis dėstantis imtynininkas nuskandinti bronzos.

Paskutines sekundes Martynas praleido patogiai įsitaisęs ant Kurso tilto. Gražu ir simboliška. Taip ir laikykis. Sveikinimai su bronza!

 Čempionatą panevėžietis pradėjo pakiliai – pirmą varžybų dieną kovojęs Martynas neturėjo vargo su Harunu Sukičium iš Bosnijos ir Hercegovinos. Trijų ėjimų kombinacija – metimas per petį, numušimas ir numetimas per save – garantavo greitą ir lengvą pergalę kvalifikacijoje rezultatu 10:0.

Deja, Martyno poveržį ketvirtfinalyje pristabdė koatas Ivanas Huklekas. Keturių taškų vertės metimas pirmosiomis sekundėmis neišgelbėjo Martyno Nemsevičiaus nuo pralaimėjimo. Pirmu sukibimu panevėžietis švystelėjo Ivaną Hukleką, tačiau pats per ilgai užsibuvo apačioje ir rezultatas tapo 4:2. Po akimirkos pastaruoju metu Danijoje reziduojantis lietuvis surengė keistą balaganą ant kilimo ir pats tapo to jovalo auka. Išvargintas savo paties bereikšmių judesių, Martynas buvo nubaustas teisėjų, o netrukus praleido liemenį ir kroatas išsiveržė į priekį (4:5). Iki finalinės sirenos Martynas neatrado jėgų lemiamam šturmui, o tuo tarpu balkaniškis sukrapštė dar kelis taškus. Pralaimėta rezultatu 4:8.

Ačiū varžovui patekusiam į finalą. I.Huklekas  laimėjo dar vieną kovą ir ištraukė Martyną į paguodą.

Rytinėje dalyje M.Nemsevičius pranoko Tonį Heikkį Hermaną Metsomaekį (6:1) iš Suomijos ir kelyje link trečios vietos teliko įveikti baltarusį Antoną Kursą. Finalinę misiją lietuvis atliko nepriekaištingai ir pasipuošė bronzos medaliu!

Valdas Malinauskas