Europos U23 imtynių čempionatas, Stambulas (Turkija). Moterų imtynės. Danutė Domikaitytė (68 kg, trečias ratas) prieš Viktoriją Bobevą iš Bulgarijos. Išvarginta kovos su turke, Danutė pralaimėjo akistatą varžovei 3:4.

Apmaudu. Ir štai kodėl. Bulgarė – atletė be ypatingų fizinių duomenų. Nei greičio, nei technikos. Mažytė postambė Dimitrovgrado panikė galėjo išnaudoti vienintelį ginklą – praėjimą į kojas, idant, jai lankstytis beveik nereikėtų ir, jei nuskiltų, kažką makaluoti parteryje. Kvėpuoja bulgarė taip pat klaikiai, kaip ir dirba stovėsenoje. Tai idealus kąsnelis varžybų atidarymui, pramankštai. Ir dar. Bulgarės galimybės prasimušti į pusfinalį jau buvo palaidotos, kitaip tariant, ši dvikova jai nieko nelėmė, todėl kaupėsi mintys, jog varžovės treneriai nesugebės motyvuoti savo auklėtinės.

Prognozės subliūško ir keista, kad Danutė antrą kartą užsikerta kovoje su bulgare. Neabejoju, kad D.Domikatytė pasimokė iš dviejų metų senumo klaidų, kuomet taip pat minimaliai nusileido varžovei olimpinėje atrankoje. Viskas lyg ir mūsiškės rankose, vat tik Fortūna kažkur dar blaškosi. Kaip rašyta, Danutė į kovą stojo po sudėtingų akistatų su ruse ir turke, o poilsiui akivaizdžiai dvidešimties minučių pertraukos nepakako. Tuo tarpu bulgarę tiek rusė Velijeva, tiek turkė Tosun nušlavė pirmuose kėlinukuose šiai net nespėjus pavargti.

Dvikovos prologas pažįstamas – Danutė praleidžia kojas, bet dar pirmam kėliny atsigriebia (2:2). Antrame vėl koją pakiša koja. Danutė sukibime nustriksena iki kilimo krašto ir kartu su varžove verčiasi už ribų. Balas turkei, bet treneris A.Kaselis ieško teisybės. Po video peržiūros – verdiktas nepakeistas ir už videoseansą dar plius vienas taškas bulgarei. Laiko pakanka, Danutė spaudžia, teisėjai pastangas vertina vienu tašku. Visą likusią minutę bulgarė laikė frontą atmušinėdama atakas, o teisėjai vadovavosi nerašyta taisykle – paskutinėmis akimirkomis santykius turi aiškintis atletės. Žinoma, jei nėra grubių pažeidimų. Pralaimėta 3:4. Šis rezultatas reiškia, kad Danutė kovoti dėl medalio neturi net teorinių galimybių.

Valdas Malinauskas