WW – 72 kg 1/4 finalo Kamilė Gaučaitė – Koumba Selene Fanta LARROQUE (FRA) 0:11
Buvo įdomu sužinoti, ką paruošė treneriai prieš Europos vicečempionę, pasaulio prizininkę, pasaulio jaunimo čempionę.


Po pirmo kėlinuko galima buvo pagalvoto, kad abi sportininkės treniruojasi toj pačioj salėj, pas tą patį trenerį. Aukšta stovėsena ir rankų kontrolė šiek tiek badė akis, vis laukiau universalumo. Pirmas kėlinys prasitrypčiojo taktinėse paieškose ir prarastas taškelis galėtų būti atkovotas.

Antras kėlinukas išryškino 22-iejų prancūzės galimybes. Nėra to, ko Kamilė nemokėtų daryti, todėl gal reikėjo bet pamėginti. Juk suktuką pirmoje dalyje suko; iš pirmo karto nepavyko, gal antras trečias pramuštų? Čia kaip tame anekdote apie žydą, prašančio Viešpaties padėti laimėti loterijoje. „Tai tu, Moiša, bent loterijos bilietą nusipirk” – atsakė žydukui Visagalis. Toks įspūdis, kad Kamilė netikėjo savo galimybėmis. Be reikalo. O gal ją atvėsino varžovės titulai? Ėjimas va bank neretai duoda vaisių, pavyzdžių nepateiksiu, kas imtynėmis domisi, tas žino.

Įtariu, kad Koumba Selene Fanta Larroque pateks į finalą, todėl pats laikas gegužę aštuoniolikos metų sukaktį šventusiai Kamilei vyti blogas mintis šalin bei ruoštis tiek fiziškai, tiek psichologiškai mūšiui dėl bronzos su, tikėkimės, vengre ir rumune.