Stambule vykstančiame Europos U23 imtynių čempionate estafetę perėmė laisvūnai. Deja, varžybos nesėkmingai susiklostė Lietuvos atletams.

 

Laukėm laukėm ir nesulaukėm: FS – 74 kg 1/8 Finalo Johann Christoph STEINFORTH (GER) – Andrius MAŽEIKA 3:2.

Pirmas kėlinukas be veiksmų, abu kažką krapštė judesio taip ir nesulaukėme. Visgi įvertinimas turėjo būti. Tai teisėjai pamalonino vokietį, bet niekas nepasikeistų, jei tokį pat bonusą suteiktų Andriui.

Antras kėlinukas pilnai Andriaus. Viena iš įkyrių atakų baigėsi sėkmingai – 2:1. Lieka apie 30 sek ir po užsitęsusio katės ir pelės žaidimo vokietukas palaužė klaipėdiečio gynybą (2:3). 7 sek. iki sirenos, bet jau buvo aišku, kad basta.

Labai apmaudus pralaimėjimas, ypač vertinant Andriaus pastangas antroje dalyje. Taip trūko to neužbaigto ridenimo. Deja, LTU laisvūnams Europos čempionate game over.

1/8 finalo: Tomas BARACEVIČIUS – Evgenius VOLCOVAS (ROU) 1:11.

Po dviejų minučių neužuodžiau parako kvapo. Ramus žaidimas ir net kažkokia iniciatyva bei 1:2. Viskas subyrėjo parteryje – keli ridenimai ir poilsis su liūdnais skaičiais 1:10. Pertraukėlės metu nepavyko pagauti įkvėpimo, todėl formalumai buvo baigti antro kėlinuko pradžioje – 1:11.