Lietuvos graikų-romėnų imtynių rinktinės tęsia pasiruošimą svarbiausiems šių metų startams. Tiesa, šį kartą atletai nevyks į tarptautinę treniruočių stovyklą užsienyje, o kartu su solidžia kompanija iš 10 valstybių plušės sostinės „Sportimos“ arenoje.

„Pernai savo organizacines galimybes pasitikrinome Panevėžyje. Manau, kad svečiams renginys tiko ir patiko, nes šiemet susidarė nemaža eilė norinčiu vėl atvykti į Lietuvą. Teko paplušėti, kol atrinkome tas rinktines, kurios atitiko mus dominančius kriterijus. Į tarptautinę stovyklą atvyks pirmi kviestų komandų numeriai, tarp kurių bus itin tituluotų atletų“, – apie būsimą stovyklą pasakojo rinktinės treneris Mindaugas Ežerskis.

Imtynininkų jau laukia 8 ant „Sportimos“ arenos vejos patiesti kilimai. Po treniruotės organizatoriai nekvaršins sau galvos dėl transporto, nes sportininkai vos per pora minučių nužingsniuos į šalia esantį „Urbihop“ viešbutį. Atstatyti jėgas atletai taip pat galės pasinaudoję sporto ir sveikatingumo komplekso „Impuls“ malonumais. 

“Aukšto lygio imtynininkams labai svarbu turėti stiprius treniruočių partnerius, kitaip jie ir namuose gali pasistumdyti. Todėl tikrai daug teigiamų emocijų buvo skaitant užsieniečių paraiškas. Vienu metu Vilniuje matysime olimpinių žaidynių, Europos ir pasaulio čempionatų nugalėtojus ir prizininkus Denisą Kudlą, Franką Staeblerį ir Ramisiną Azizsirą iš Vokietijos, norvegus Felixą Baldaufą ir Stigą Andrę Bergę, jaunas bet galingas Švedijos, Suomijos, Šveicarijos ir Danijos rinktines, tradiciškai labai stiprius kaimynus iš Baltarusijos, brolius latvius ir estus su vis dar ryškiai šviečiančia žvaigžde Heikiu Nabiu priešakyje. Iš viso į sostinę atvyks virš 70 aukščiausios kvalifikacijos užsienio sportininkų, pasaulinio lygio imtynininkų, – trina rankomis šalies rinktinės strategas. – Tokiu būdu sudaromos ypatingos sąlygos tobulėti ne tik geriausiems mūsų šalies klasikams – Mantai Knystautui, Viliui Laurinaičiui, Juliui Matuzevičiui, Eividui Stankevičiui, Kristupui Šleivai, Justui Petravičiui, bet ir gabiam jaunimui. Todėl federacijos vardu kviečiu visus Lietuvos trenerius, imtynininkus, sportininkų tėvelius atvykti į „Sportimą“ ne tik stebėti treniruočių procesą, bet ir bendrauti, konsultuotis bei, iš anksto sutarus, patiems sudalyvauti neeiliniame renginyje“.

Oficialus tarptautinės mokomosios treniruočių stovyklos atidarymas, į kurį pakviesti Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Kūno kultūros ir sporto departamento, Vilniaus miesto sporto vadovai bei žiniasklaidos atstovai, vyks liepos 27 d. 10.30 val.  „Sportimos“ arenoje (Ąžuolyno g. 5, Vilnius).

Tarptautinė mokomoji treniruočių stovykla Vilniuje vyks nuo liepos 25 iki rugpjūčio 4 dienos. Rytinių treniruočių pradžia darbo dienomis, išskyrus trečiadienį, 10.00 val., o vakarinių – 17.00 val.

Lietuvos imtynių federacija

Nuotraukos iš pernai Panevėžyje vykusios tarptautinės treniruočių stovyklos