Šiandien, stebint šalies ir miesto sporto vadovams, pilnu pajėgumu startavo tarptautinė mokomoji imtynių treniruočių stovykla. Renginyje tobulinsis beveik 80 užsienio atletų iš 10 valstybių ir pajėgiausi mūsų šalies imtynininkai.
Tai tik trečias kartas, kuomet imtynininkams plačiai atveriamos sostinės arenos „Sportima” durys. 2002-siais čia vyko Europos laisvųjų imtynių jaunių čempionatas, o po metų legendiniam imtynių trenriui Grigorijui Kozovskiui pavyko įtikinti objekto šeimininkus leisti pravesti tarptautinę imtynių stovyklą. Praėjus penkiolikai metų vėl pavyko sutarti su arenos vadovais ir pakviesti pajėgiausius Europos „klasikus” į solidžią treniruočių stovyklą. 

„Galimybė surengti tokią stovyklą Lietuvoje yra neįkainojama tiesiogins prasme. Visų pirma, mes išlošim finansiškai, tai yra, sutaupysime kelionės, nakvynės ir maitinimo išlaidas užsienyje. Antra, moralinis laimėjimas ir pasitenkinimas. Čia mes svečiams parodom dėmesį, pasirūpinam jų laisvalaikiu, supažindiname su Vilniumi. Jūs net neįsivaizduojate, kaip jiems patinka mūsų sostinė! Vokiečiai jau prieš metus žadėjo, kad bus pirmieji, kurie atvyks į stovyklą, jei tik surengsime. Patikėkite, jie pasirinkti tikrai turėjo iš ko, bet pirmenybę suteikė mums. Taip pat mąstė Skandinavijos šalių, Austrijos bei kitų valstybių delegacijos. Galų gale, mes taip pat nenorime būti kažkokiais pamestinukais ir trokštam parodyti, kad sugebam priimti aukštame lygyje. Žinoma, to negalėtume padaryti be Kūno kultūros ir sporto departamento, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto bei kitų organizacijų pagalbos, todėl jiems mūsų didelis ir galingas ačiū!”, – argumentus dėstė treneris Ruslanas Vartanovas.

Beja, tokio pobūdžio stovyklą imtynininkams rengti kitoje vietoje būtų ir fiziškai keblu, nes Lietuvoje nėra sportui pritaikytų erdvių, neskaičiuojant brangių arenų, kuriose galima būtų patiesti aštuonis imtynių kilimus.