Trečią Europos imtynių čempionato dieną kovas pradėjo meterų imtynių stiliaus atstovės. Šiandien ant kilimo kovojo dvi iš keturių Lietuvos imtynininkių.

Auksė Rutkauskaitė atkaklioje dvikovoje nusileido Darijai Sinkavec iš Baltarusijos. Auksė didžiają dalį taškų išbarstė parteryje. Šiaulių sporto gimnazijos auklėtinė turėjo galimybę atsigriebti, tačiau pirmame aktyviame parteryje akivaizdžiai pasimetė, keitė paėmimus ir iš dėkingos situacijos nieko nepešė.  

„Auksė šioje dvikovoje pilnai išsikrovė, antrame kėlinuke sugebėjo susikoncentruoti ir primesti savo kovą. Likus kiek daugiau nei minutei varžovė buvo surakinta pavojingoje padėtyje ir visai nedaug tetrūko iki pergalės mentėmis. Deja, šįsyk varžovei pavyko išsigelbėti, tačiau esu labai patenkintas Auksės pasirodymu. Jos pasiruošimas varžyboms buvo itin duobėtas, dėl tam tikrų aplinkybių jai buvo leista nedalyvauti čempionate, bet ji ruošėsi ir tiesiog spirgėjo iš noro kuo geriau pasirodyti. Nežiūrint į neigiamą rezultatą, pačią kovą, ypač antrą jos dalį, vertinu teigiamai”, – po dvikovos telefonu kalbėjo rinktinės treneris Aivaras Kaselis.  

Kornelijai Zaicevaitei šiek tiek nusišypsojo Fortūna – 1/8 finalo jos varžovė iš Švedijos dėl neaiškių priežasčių nepasirodė ant kilimo ir į kitą etapą Kornelija pateko be kovos.
Ketvirtfinalyje baltarusė M.Hulida du kartus sėkmingai praėjo į kojas (0:4), tačiau Kornelija kovojo iki galo ir, tiksint paskutinėms sekundėms, gražia lempute parteryje sumažino skirtumą iki dviejų taškų. Deja, paskutinio akcentuoto ir rezultatyvaus veiksmo atlikti nepavyko. 

55 kg

Darija SINKAVEC (BLR) – Auksė RUTKAUSKAITĖ (LTU) 3 – 8

59 kg

1/8 finalo Kornelija ZAICEVAITĖ (LTU) – Malin Barbro Maiken JOENSSON (SWE) varžovė neišėjo ant kilimo

¼ finalo Marija HULIDA (BLR) – Kornelija ZAICEVAITĖ (LTU)