Eividas Stankevičius antrus metus paeiliui užšoka ant pasaulinių lyderiu. Pernai Paryžiuje jau pirmoje imtyje kauniečiui kelią pastojo būsimasis čempionato prizininkas Hosseinas Ahmadas Nouris iš Irano.

Vengrijoje E.Stankevičių šešioliktfinalyje egzaminavo pasaulio ir Europos čempionas bei olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtojas Žanas Bleniuk iš Ukrainos.

„Negaliu pasakyti, kad situacija beviltiška. Teigti, kad Eividas pirmojo trejetuko lygio būtų per drąsu, bet šioje vietoje įžvelgiu teigiamų momentų. Pirma, jis pasistumdys su elitiniu imtynininku, vien ši patirtis naudinga. Antra, visai tikėtina, kad Ukrainos sportininkas pateks į finalą ir ištrauks Eividą į paguodą“, – aplinkybes vertino atleto treneris Saulius Liaugminas.

Rezultatu 2:4 nugalėjo Ž.Beleniukas. Ukrainietis pirmą minutę atliko metimą per dubenį, uždirbo 4 taškus ir iki finalinio švilpuko sėkmingai atlaikė lietuvio atakų šuorus.

„Jaučiau, kad Beleniukas nori kirsti, apsigyniau ir perėmiau savo paėmimą. Bet jis vis dėlto sugebėjo įkalti dubenį. Patirtis, kurios man pritrūko. Kitam kartui kovai su juo jau turiu planą, nedarysiu kai kurių klaidų. Galvoju, kad Beleniukas turėtų patekti į finalą, tikrai kietas”, – po kovos mintimis dalijosi E.Stankevičius.

Aštuntfinalyje Ž.Beleniukas įveikė  Arturą Šaginianą iš Armėnijos, o ketvirtfinalyje patiesė jau mums žinomą Hosseiną Ahmadą Nourį iš Irano. Lemiamoje imtyje dėl išėjimo į finalą ukrainietis  nuožmioje kovoje palaužė azerbaidžanietį Islamą Abbasovą ir atvėrė Eividui Stankevičiui duris į paguodą svoryje iki 87 kilogramų.

Rytoj Eividas iki soties turės galimybę pasismaginti su Europos čempionato bronzos medalininku Artūru Šaginianu iš Armėnijos, pasaulio čempionato trečios vietos laimėtoju Hosseinu Ahmadu Nouriu ir pasaulio jaunimo čempionu bei Europos U23 čempionato nugalėtoju Islamu Abbasovu iš Azerbaidžano.

Valdas Malinauskas