Belgrade vykstančiame pasaulio imtynių čempionate kovas pradėjo graikų-romėnų imtynių meistrai.

Justas Petravičius (iki 60 kg, 31 dalyvis) visus reikalus pasitvarkė pirmame kėlinuke. Tauragiškio kova su bevardžiu Indijos atletu Gyanenderu neužsitęsė.

Pirmoje kvalifikacinėje kovoje jis patikrino Indijos sportininką beveik visais įmanomais būdais – keli techniški veiksmai ir logiška baigtis parteryje. Varžovas neturėjo jokių svaresnių argumentų. 8:0!

„Ką galiu pasakyti, revanšas pavyko. Prieš kelias dienas treniruočių stovykloje Tatoje Justas kontrolinėje kovoje šiam Indijos atletui pralaimėjo. Matyt padarė išvadas”, – po dvikovos kalbėjo treneris Ruslanas Vartanovas.

Burtai mūsų atletams padovanojo perliukų. Eividui Stankevičiui teko pasigalynėti su pasaulio čempionu ir OŽ sidabro medalio laimėtoju Žanu Beliniuku iš Ukrainos, tai Justui Petravičiui likimas antrame rate pametėjo patyrusį 34-rių pernykštį Europos čempioną serbą Kristianą Frisą.

Kad Justas nepaiso autoritetų, įsitikinom dar sykį Vengrijoje. Po pirmo kėlinuko rezultatas buvo 2:0 vienuolika metų jaunesnio lietuvio naudai. Bėdos prasidėjo po pertraukėlės. Už nesėkmingą mėginimą atlikti dubenį teisėjai varžovui dovanojo du taškus. Vėliau serbas įjungė didesnę pavarą ir teisėjai įvertino varžovo aktyvumą. Kovą parteryje, o kartu ir dvikovą rezultatu 2:7 Justas Petravičius pralaimėjo.

„Tokiose imtynėse reikia rodyti aktyvumą ir ieškoti taškų parteryje. Žinoma gaila, kad už Justo mėginimą atlikti dubenį taškai buvo skirti serbui”, – apgailėstavo R.Vartanovas.

Ketvirtfinalyje serbas ant menčių paguldė kubietį  Luisą Alberto Ortą Sanchezą ir paliko rusenančią viltį Justui kovoti dėl bronzos.

Deja, K.Frisui nepavyko pusfinalyje įveikti moldavą Victotą Ciobanu ir atverti Justui kelią į paguodą.

Valdas Malinauskas