PIRMA JUSTO IMTYNIŲ PARTIJA – KAIP IŠ NATŲ

GR – 60 kg kvalif. (25 dalyviai) Justas Petravičius – Randon Drew MIRANDA (USA) 9:0

Justas kovojo taip, lyg jam į krūtinės ląstą kažkas būtų įspraudęs Knystauto plaučius. Tauragiškis pranašumą galėjo susikrauti jau pirmą minutę, tačiau teisėjai jam pagailėjo dviejų taškų už “petį”. Na nebuvo gražus veiksmas, bet amerikietis visgi paskraidė. Nedaug, bet paskraidė. Malonios akimirkos atbildėjo netrukus – pirmi taškai Justui atiteko už aktyvumą. Deja, parteris šį kartą buvo tuščias (1:0). Ženkliai reikalai pasitaisė dar po kelių dešimties sekundžių, kuomet Justas atliko puikų numušimą ir vienu tempu paleido amerikietį už kilimo.

Trumpam poilsiui iškeliaujama su gera nuotaika – 7:0.

Kaip ir tikėtasi, ankščiau niekuo tarptautinėje arenoje nepasižymėjęs R.D.Miranda puolė į priekį ir prigavo žemai nuleistą Justo galvą. Teisėjo švilpukas sustabdė varžovo ataką, nes pastarasis apjuosęs kaklą dviem rankom pažeidė taisykles. Už varžovo nuodėmę teisėjai Justui skiria du taškus. 9:0 – pergalė aiškia persvara.

Nepatenkintas amerikietis dar kažkiek pakibirkščiavo akimis, aistringai pamurmėjo, bet, galiausiai rankos paspaudimu pripažino  Justo Petravičiaus pranašumą.

JUSTAS NEPRILYGO TITULUOTAM GRUZINUI

GR – 60 kg 1/8 Finalo Justas PETRAVIČIUS – Dato ČCHARTIŠVILIS (GEO) 1:12

Kaip ir Romas Fridrikas, Justas aštuntfinalyje susitiko su Gruzijos atletu. J.Petravičiaus varžovas kitame etape – tituluotas Dato Čchartišvilis. 

Justas dvikovoje su pasaulio jaunimo ir Europos čempionu iš Gruzijos Dato Čchartišviliu tikrai nebuvo statistas. Tauragiškis mėgino aštriais judėsiais atakuoti liemenį, užgriebti dubenį pervedimu, bet gruzinas veikė tiksliau. Skindamas po du taškelius varžovas atitrūko ir kėlinuką laimėjo rezultatu 1:8.

Antroje dalyje Justas Petravičius rizikavo, bet rizika nepasiteisino – akivaizdų mėginimą atlikti metimą gruzinas perskaitė ir pridengė Lietuvos atletą.

Gruziną ketvirtfinalyje pristabdė Muradas Mammadovas iš Azerbaidžano, o tai reiškia, kad Justas prarado viltis kovoti paguodoje.

Valdas Malinauskas