Bukarešte tęsiasi pasaulio U23 imtynių čempionatas. Ketvirtadienį kovojo dvi mūsų šalies imtynininkės Kamilė Gaučaitė ir Danutė Domikaitytė.

WW – 72 kg 1/8 Final (LTU) Kamilė GAUČAITĖ – (USA) Rachel Ann WATTERS 1:11

„Kam eini, jei atiduodi taškus?!”, – trenerio Aivaro Kaselio šūksniai kilnojo Bukarešto Polyvalent halės skliautus.

Smagiai pradėjusi grumtynes su amerikiete Rachel Ann Watters gavo tašką už varžovės pasyvumą, bet netrukus praleido dešinę koją ir atsidūrė už kilimo (1:1). Paskutinėmis kėlinuko sekundėmis amerikietė į Kamilės žemą ataką atsakė dvitaškiu argumentu (1:3).

Po pertraukėlės tapo aišku, kad Kamilė neišgirdo trenerio prašymų, ir dar keturis kartus pasimovė ant identiškos kontraatakos.

„Nebranda, tik taip galiu paaiškinti. Kamilei tik aštuoniolika, reikia suprasti, kad varžovės daugiau patyrusios, svarbu, kad išlaikytų šaltus nervus, nesikarščiuotų, išmoktų analizuoti situacijas, daryti išvadas ir nekartotų klaidų. Visa tai imtynėse ateina su amžiumi. Nedarau tragedijos”, – K.Gaučaitės pasirodymą čempionate komentavo jos pirmasis treneris Arūnas Paplauskas. 

Efektingas metimas neišgelbėjo nuo pralaimėjimo

WW – 65 kg 1/8 Final (USA) Forrest Ann MOLINARI – (LTU) Danutė DOMIKAITYTĖ amerikietė nugalėjo „švariai” (mentės)

Pirma, kas krito į akis, suliaunėjusios Danutės formos. Visą sezoną trenerio Aivaras Kaselis auklėtinė arė svoryje iki 68 kilogramų, tačiau Bukarešte Danutė prisijungė prie lengvesnio diviziono.

Šešioliktfinalio varžovė – bendraamžė amerikietė, kuri prieš kelias savaites Budapešte vykusiame pasaulio imtynių čempionate aplenkė bemaž 20 varžovių ir įsitvirtino penktoje vietoje.

Dvikova prasidėjo be žvalgybos. Jau pirmą minutę Danutė pasigavo Molinari galvą, bet jokio veiksmo neatliko. Amerikietė neliko skolingą, jos praėjimas į kojas užsitęsė parteryje, kur ji sugebėjo nežymiai, bet visvien rezultatyviai perversti Danutę į pavojingą padėtį. Tą pačią kombinacija ji pamėgino atlikti baigiantis kėlinukui, laimei, pavyko tik pirma dalis. 0:6 ir trumpas poilsis. 

Antrame kėlinuke amerikietė laikė distanciją ir vengė artimo kontakto. Likus minutei, Danutė išgirdo trenerio patarimą akcentuoti dėmesį į rankas („reik paieškot ranką”). Netrukus D.Domikaitytei pavyko surakinti dešinę ir švystelėti šoniniu metimu. Forrest Ann Molinari visu gražumu krito ant nugaros, bet teisėjai menčių nefiksavo (4:6).

Likus mažiau nei pusei minutės Danutė vėl sėkmingai užgriebė galvą su liemeniu, mėgino atlikti metimą, bet varžovės kairysis petys turėjo per daug erdvės – amerikietė sėkmingai išsprūdo ir, likus keliome sekundėms iki finalinio švilpuko, prispaudė Danutės mentes prie kilimo.

Danutės Domikaitytės ir Kamilė Gaučaitė varžovės iš JAV pralaimėjo savo ketvirtfinalio dvikovas, o tai reiškia, kad merginoms, deja, čempionatas baigtas.

Valdas Malinauskas