Suomijos sostinėje vykusiame 13-tajame tarptautiniame imtynių turnyre „Helsinki Open“ nugalėtojų medalius iškovojo mūsų šalies laisvųjų ir moterų imtynių atstovai.

Vadimas Babuškinas jaunių grupėje įveikė keturis varžovus ir užėmė pirmą vietą svoryje iki 69 kilogramų. Klaipėdietis gan lengvai aiškia persvara patiesė švedą Wilhelmą Larssoną ir kaunietį Igną Dambrauską ir minimaliu rezultatu išplėšė pergalę kovoje su Kasperiu Kauhanenu iš Suomijos (3:2). Finalas dėl aukso su švedu Kevinu Makotu-Stromu baigėsi lygiosiomis 4:4, tačiau pagal papildomus kriterijus pergalę ir aukso medalį iškovojo V.Babuškinas.  Svoryje galynėjosi 9 atletai. 

Jokių vilčių savo varžovėms nepaliko Eglė Valčiukaitė. Jaunių amžiaus grupėje kaunietė visas kovas baigė ankščiau laiko ir užėmė pirmą vietą. Svoryje iki 61 kilogramų (6 dalyvės) Eglė įveikė Valeriją Čiglakovą (du kartus) ir Aną Sardarovą iš Rusijos bei Lucy McGrath iš Didžiosios Britanijos.

Jaunučių grupėje klaipėdiečiai Martynas Pliekus (38 kg; 9 dalyviai) užėmė antrą vietą, o Germanas Malyševas (65 kg; 6 dalyviai) liko trečias.

Moterų ir laisvųjų imtynių varžybose galynėjosi 393 imtynininkės ir imtynininkai iš 10 šalių.

Valdas Malinauskas