Lietuvos imtynių čempionai sutaria dėl vieno dalyko – po savaitgalį vykusio šalies čempionato reikia pradėti galvoti apie Europos pirmenybes, vėliau apie pasirodymą Pasaulio čempionatą, kadangi reikia iškovoti kelialapius į kitais metais Londone vyksiančias olimpines žaidynes.

„Čempionato lygis, kaip ir kiekvienais metais, ganėtinai aukštas, – kalbėjo Lietuvos laisvųjų imtynių 60 kg kategorijoje čempionas Vytas Čiumakovas iš Klaipėdos. – Neturiu pretenzijų nei organizatoriams, nei teisėjams. Mūsų sporte juk viskas nuo mūsų pačių ir priklauso“.

Nepasiduoda jaunimui

Imtyninkas pripažino, jog finalinė dvikova Su Titu Grišiumi buvo viena sunkiausių. „Paskutinė kova tikrai atėmė iš manęs daug jėgų. Reikia pripažinti, jog dabar nesu pačios geriausios sportinės formos. Jaunimas stiprėja, vejasi, tačiau privalau rodyti savo lygį ir jiems nenusileisti“, – kalbėjo imtynininkas.

Pasak jo, imtynės kuriam laikui teko atidėti, kadangi prieš keturis mėnesius sportininko šeima sulaukė gandrų. „Turiu visiškai mažą sūnų, todėl buvo šiokių tokių rūpesčių, tačiau jau dabar esu pasiruošęs grįžti į imtynes, – šypsojosi jaunasis tėtis. – Dabar laukia pasiruošimas Pasaulio čempionatui. Žinoma, apie Londoną jau prieš du metus galvojau“.

Varžovai padeda vienas kitam

„Šiandien viena iš pagrindinių mano kovų buvo pusfinalyje su Valdemaru Venckaičiu. Kiekvieną dieną su juo treniruotėse matomės, dirbam ir vienas kitam padedam, – kalbėjo graikų-romėnų imtynių 74 kg svorio kategorijoje čempionas Aleksandras Kazakevičius. – Niekada neskaičiuojame, kuris daugiau kartų laimi, bet tikiu, kad galiu turėti daugiau pergalių“.

Pasak imtynininko, finalas buvo lengvesnis negu pusfinalis. „Niekada nesu žengęs ant kilimo iš anksto nusistatęs. Kilimas yra apvalus, niekada negali žinoti kaip viskas pasisuks, tačiau šįkart varžovas nebuvo aukšto meistriškumo, todėl labai lengvai pavyko jį įveikti“, – sakė A. Kazakevičius.

Jis pripažino, jog šių metų pagrindinis tikslas – kelialapis į olimpines žaidynes.

Kartą paragavus…

„Jaučiuosi gerai, penktą kartą tapau Lietuvos čempione. Niekam neužleidžiu savo pozicijų, – po apdovanojimų ceremonijos šypsojosi Lietuvos moterų imtynių čempionė 63 kg svorio kategorijoje Indrė Bubelytė iš Šiaulių. – Žinote, viskas labai paprasta – kartą paragus pergalės norisi dar ir dar“.

Finale I. Bubelytė įveikė savo bendraklubę iš Šiaulių Danutę Domikaitytę. „Vieną kartą treneris man yra pasakęs, kad ant kilimo reikia būti pačiais didžiausiais priešais, tačiau nulipus nuo kilimo galima būti pačiais geriausiai draugais. Todėl šio susitikimo nesureikšminu“, – šypsojosi čempionė.

Pasak atletės, Londono olimpinės žaidynės – bendra visų svajonė. Apie tai galvoja ir treneriai, ir sportininkai.

M.Stankevičius

Kauno diena