Valgos mieste (Estija) trečią kartą buvo surengtas tarptautinis graikų–romėnų ir moterų imtynių turnyras. Jame varžėsi virš 130 imtynininkų iš Estijos, Latvijos, Suomijos ir Lietuvos – iš viso 18 komandų.  Mūsų šalies garbę gynė Joniškio ir Anykščių atletai.

Turnyras labai sėkmingai klostėsi lietuviams. Net vienuolikai iš trylikos turnyre kovojusių joniškiečių pavyko iškovoti prizines vietas. Geriausiai sekėsi kovoti Vidui Rimdžiui (38 kg). Savo amžiaus grupėje (1999 gimimo metų ir jaunesnių) Vidas pasiekė dvi lengvas pergales prieš estus. Finale joniškietis permainingoje ir atkaklioje kovoje atliko metimą per nugarą ir ant menčių paguldė latvį. Tarp to paties amžiaus imtynininkų varžėsi ir bronzos medalius iškovojo Adomas Grigaliūnas (23 kg), Eimantas Vilimas (26 kg), Paulius Grigaliūnas (29 kg) ir Karolis Pociūnas (35 kg).

 Gerai sekėsi kovoti ir vyresniems (1995 gimimo metų ir jaunesniems) joniškiečiams. Įveikę po du varžovus ir tik finalines imtis pralaimėję, sidabro medalius iškovojo Darius Gudmonas (50 kg), Deividas Gudmonas (65 kg) ir Remigijus Zablockis (76 kg). Trečios vietos apdovanojimus pelnė Edas Marcinkevičius (35 kg), Donatas Gudmonas (42 kg) ir Dovydas Petkevičius (50 kg).

Joniškio komanda

Anykščiams atstovavo keturi imtynininkai ir keturios imtynininkės. Tarp 1995 m. gimusiųjų ir jaunesnių kovojęs Domas Krikščiūnas (35 kg) iškovojo keturias pergales ir tapo varžybų nugalėtoju. Antrą vietą toje pačioje svorio kategorijoje iškovojo Nerijus Venclovas.

 Moterų imtynių varžybose pirmas vietas iškovojo Danutė Domikaitytė (63 kg) ir Gabrielė Blekaitytė (72 kg). Antras vietas iškovojo Kristina Domikaitytė (55 kg) ir Sima Žiogaitė (63 kg).

Anykščių komanda Estijoje

Komandų įskaitoje Joniškio sporto centro imtynininkų ekipa, surinkusi 50 įskaitinių taškų, iškovojo antrąją vietą ir buvo apdovanota taure. Joniškiečius tik vienu tašku aplenkė varžybų šeimininkai iš Valgos imtynių klubo (51 tšk.). Trečioje vietoje liko Latvijos komanda iš Balvi miesto (45 tšk), o Anykščių „ Ąžuolo“ imtynių klubo auklėtiniai užėmė ketvirtą vietą (37 tšk.).

Rytis Keršys