Pionerske  (Kaliningrado sritis) vyko tarptautinis laisvųjų imtynių jaunučių ir jaunių turnyras. Į varžybas buvo pakviesti trys „laisvūnai“ iš Vilkaviškio.

Puikiai ant kilimo kovojo Martynas Damidavičius. Preliminariose imtyse trenerio Jono Jurkyno auklėtinis svorio kategorijoje iki 58 kilogramų  gana nesunkiai laimėjo dvi kovas ir pasiekė finalą. Tačiau lemiamame etape jo laukė pajėgus varžovas Artiomas Michailovas iš Gurjevsko. Praeitais metais sportininkai buvo susitikę ant imtynių kilimo. Tąsyk sėkmė lydėjo Rusijos imtynininką. Ir šiose varžybose niekas, išskyrus patį Martyną ir jo trenerį,  neabejojo ruso pergale. Dvikovos pradžioje vilkaviškietis „užskrido“ ant malūno ir prarado tris taškus, tačiau surado jėgų ir išplėšė pergalę pirmame kėlinyje. Antrojo kėlinio pradžia taip pat buvo nepalanki Martynui, bet vaikinas atkovojo prarastą tašką, pagavo priešininką, susuko į „šuniuką“ ir paguldė ant menčių.      

Martyno brolis dvynys Laurynas kovojo svoryje iki 63 kilogramų. Iki finalo jis nušlavė tris varžovus. Finalinėje kovoje susitiko su gerai pažįstamu Miša Kosajanu iš Černiachovskio. Deja, kovą pralaimėjo ir turėjo tenkintis sidabro medaliu. Sportininkų tarpusavio kovų santykis 3:1 M.Kosajano naudai.


Nuotraukoje iš kairės: Laurynas Damidavičius, Mantas Markevičius, Martynas Damidavičius

Svorio kategorijoje iki 35 kilogramų kovojo Mantas Markevičius. Vaikinas po patirtos traumos dar nelabai suranda save. Nors Mantas ir pasiekė finalą visos kovos buvo nervingos ir ganėtinai sunkios. Finale sportininkas pralaimėjo Černiachovskio mokyklos auklėtiniui Jekimui Prilipkinui ir iškovojo sidabro medalį.

            Tarptautiniame turnyre grūmėsi 160 sportininkų.

 www.imtynes.lt  informacija