Teresino mieste (Lenkija) Lietuvos laisvųjų imtynių komanda, kurią sudarė sportininkai iš Klaipėdos, Vilkaviškio, Kauno, Vilniaus ir Kelmės dalyvavo tarptautiniame laisvųjų imtynių turnyre. Be lietuvių  į varžybas buvo atvykusios komandos iš Rusijos, Vokietijos, Latvijos, Slovakijos, Ukrainos ir Lenkijos miestų – viso 140 sportininkų.

 Geriausiai varžybose sekėsi Mantui Markevičiui. Svorio kategorijoje iki 35 kilogramų vilkaviškiečiui teko kovoti su Lenkijos, Ukrainos ir Rusijos imtynininkais. Grumtynės buvo begalo sunkios – visi varžovai nugalėti minimalia persvara po trijų kėlinukų alinančių kovų. Finalinėje dvikovoje Mantas susitiko su Ekimu Prilipkinu iš Rusijos. Prieš mėnesį pastarasis sportininkas buvo „nuskriaudęs“ Mantą turnyre Rusijoje. Tačiau finalinei kovai vilkaviškietis susikaupė ir gana užtikrintai, keletą kartų rezultatyviai „paskraidinęs“ priešininką, iškovojo turnyro čempiono vardą. Apdovanojimo ceremonijos metu Mantui skambėjo Lietuvos Respublikos himnas.

Svorio kategorijoje iki 47 kg sidabro medalį iškovojo klaipėdietis Dmitrijus Orlovas. Uostamiesčio atletui finale teko pripažinti lenko Przemyslavo Komsos pranašumą. Bronzą šioje svorio kategorijoje iškovojo Karolis Buslys iš Kauno. Šis imtynininkas realiai pretendavo į nugalėtojo vardą, tačiau pusfinalio kovoje padarę grubią klaidą, pralaimėjo kovą ir užkirto sau kelią į finalą. Sportininkas yra fiziškai ir techniškai gana neblogai pasiruošęs, tačiau dažnai be reikalo rizikuoja, skubotai atlieka veiksmus. Dėmesio koncentracija sutrukdė pasiekti pergalę. Šiame svoryje taip pat neblogai kovojo kelmiškis Aurimas Kuoris, kuris įveikė tris varžovus.

Svorio kategorijoje iki 53 kg trečią vietą iškovojo Andrius Mažeika iš Klaipėdos. Sportininkas pasižymi valingumu, nebloga technika.

Svoryje iki 66 kg trečią vietą iškovojo Laurynas Damidavičius iš Vilkaviškio.

Sunkiame svoryje iki 100 kilogramų klaipėdietis Denisas Nedoboras po dramatiškos kovos turėjo pripažinti lenko Piotro Sarnovskio pranašumą ir tenkintis 5-a vieta.

Rokas Neiberka laimėjo keturias dvikovas. Mantas Matiejauskas iškovojo tris pergales. Dovydas Bušeckas laimėjo dvi imtis. Po vieną kovą laimėjo Airidas Zinkevičius, Artiomas Novikovas, Romanas Trofimovas.

Bendroje įskaitoje Lietuvos komanda užėmė antrą vietą tarp 20 ekipų.

 
Lietuvos laisvųjų imtynių jaunių vyr. treneris Jonas Jurkynas