Kauno Lietuvos kūno kultūros akademijos lengvosios atletikos manieže vyko XXVII SELL studentų žaidynių graikų–romėnų imtynių varžybos. Kartu su Lietuvos aukštųjų mokyklų studentais, varžybose dalyvavo ir studentai iš Latvijos ir Estijos. Dėl medalių septyniose svorio kategorijose iš viso galynėjosi 49 sportininkai.

Graikų–romėnų imtynės tiktai šiais metais pirmą kartą Lietuvoje buvo įtrauktos į  SELL žaidyių programą. Ne kiekvienos varžybos galėjo pasigirti tokiais garsiais vardais.  Žaidynėse kovojo du Pekino olimpinių žaidynių dalyviai – pasaulio čempionato prizininkas Valdemaras Venckaitis bei pasaulio jaunimo čempionato bronzos medalio laimėtojas Aleksandras Kazakevičius. Ant imtynių kilimo taip pat grūmėsi pasaulio ir Europos jaunimo čempionato prizininkas Aldas Lukošaitis ir Europos jaunimo čempionato prizininkas Artūras Jankauskas. Visi sportininkai galėjo matyti į ką reikia lygiuotis norint iškovoti olimpinį medalį, nes varžybose teisėjavo 2008 metų olimpinių žaidynių prizininkas Mindaugas Mizgaitis.

Svorio kategorijoje iki 55 kilogramų nugalėtoju pripažintas Vilius Bekertas iš Kauno technologijos universiteto. Jam pirmoji vieta atiteko be kovų, nes šiame svoryje neatvyko daugiau varžovų.

Svorio kategorijoje iki 60 kilogramų (4 dalyviai) finale, labai atkaklioje kovoje, Šarūnas Jurčys iš Klaipėdos universiteto nugalėjo Olegą Lavruvjanecą iš Vilniaus Gedimino technikos universiteto.

Svorio kategorijoje iki 66 kilogramų (11 dalyvių) imtyje dėl „aukso“ Povilas Žukauskas iš Lietuvos sveikatos mokslų universiteto nugalėjo latvį Viesturą Okmanį.

Svorio kategorijoje iki 74 kilogramų (10 dalyvių) čempionu tapo Eividas Sekus iš Vilniaus pedagoginio universiteto. Jis finale nugalėjo Kauno technologijos universiteto studentą Vitalijų Tavgeną.

Svorio kategorijoje iki 84 kilogramų (10 dalyvių) pirmąją vietą iškovojo Aleksandras Kazakevičius. Vilniaus pedagoginio universiteto studentas finale aiškia persvara pranoko Estijos sportininką Siimą Mae.

Svorio kategorijoje iki 96 kilogramų (7 dalyviai) pirmąją vietą iškovojo Aldas Lukošaitis iš Kauno technologijos universiteto, kuris finale nepaliko jokių vilčių Giedriui Morkiui iš Mykolo Riomerio universiteto.

 Svorio kategorijoje iki 120 kilogramų finale susitiko Mykolo Riomerio universiteto studentai Artūras Jankauskas ir Marius Livas. Artūras savo universiteto draugui buvo negailestingas ir pelnytai iškovojo pirmąją vietą.

 „Nors studentų sportinis meistriškumas labai skirtingas, tačiau buvo labai daug atkaklių kovų. Varžybų čempionus ir prizininkus labai sužavėjo varžybų medaliai. Tokių medalių galėtų pavydėti bet koks pasaulio čempionatas. Aš tikiuosi, kad po keturių metų graikų-romėnų imtynės SELL žaidynėse sutrauks žymiai didesnį dalyvių skaičių“, – pasakojo varžybų vyriausiasis teisėjas Vidas Paleckis.

 www.imtynes.lt  informacija