Vilkaviškio S.Neries pagrindinės mokyklos sporto salėje vyko tarptautinis laisvųjų imtynių turnyras LR Seimo nario Algirdo Butkevičiaus taurei laimėti. Tai jau tradicinėmis tampančios varžybos, kurios buvo surengtos trečią kartą.Varžybose geriausiai sekėsi šeimininkų komandai – net penkiose kategorijose iš dešimties čempionais tapo vilkaviškiečiai. Po du nugalėtojus išugdė Įsručio (Rusija) ir Klaipėdos treneriai, vienas aukso medalis iškeliavo į Jelgavą (Latvija).

32 kg – stipriausias buvo Osmanas Dzaseževas iš Latvijos. Jis finale nugalėjo rusą Ivaną Safaralijevą.

35 kg – pirmą vietą iškovojo Mantas Markevičius iš Vilkaviškio, finalinėje kovoje ant menčių paguldęs Ekimą Prilipkiną iš Rusijos. Trečias vietas užėmė klaipėdietis V.Frolovas ir K.Nikolajevas iš Rusijos.

38 kg – jaunesniųjų grupėje nugalėtoju tapo rusas Matvejus Prilipkinas, kuris finale įveikė Airidą Zinkevičių iš Vilkaviškio. Trečias vietas užėmė Klaipėdos atletai M.Motijauskas ir L.Urbonas.

38 kg – vyresniųjų grupėje, įveikęs visus varžovus čempiono vardą iškovojo vilkaviškietis Antanas Vasiliauskas, antras latvis Edgars Batkovskis, treti V.Povilaitis (Kelmė) ir D.Karpuchovas (Radviliškis).

42 kg – pagirtinai kovojo ir čempionu tapo klaipėdietis Kirilas Drobatas, finale laimėjęs prieš Artūrą Maisianą iš Įsručio. Bronzą iškovojo A.Ivanauskas iš Vilkaviškio ir D.Bušeckas iš Klaipėdos.

 50 kg – aukso medalį iškovojo Tomas Baracevičius (Vilkaviškis) Sidabras atiteko Andriui Žekui (Raseiniai), bronzą iškovojo kaunietis D.Buslys ir kelmiškis A.Kuoris.

53 kg – nenugalimas buvo klaipėdietis Andrius Mažeika, finalinėje kovoje laimėjęs prieš Roką Neiberką iš Vilkaviškio. Andriui Mažeikai buvo skirtas prizas už geriausią imtynių techniką. Trečias vietas iškovojo R.Trofimovas iš Klaipėdos ir J.Zaicevas iš Jelgavos.

58 kg – nugalėtojo titulas atiteko rusui Albertui Jurčenko. Antrą vietą užėmė Martynas Damidavičius iš Vilkaviškio. R.Križanauskas (Šiauliai) ir D.Pauliuščenko (Raseiniai) liko trečioje vietoje.

63 kg – geriausiai pasirodė Laurynas Damidavičius  (Vilkaviškis), kuris finale ant menčių paguldė Rusijos sportininką Mrazą Kosajaną. Trečias vietas užėmė  R.Čaras iš Pagėgių ir N.Machmudovas iš Karaliaučiaus.

66 kg – svorio kategorijoje puikiai kovojo Arnas Draugelis (Vilkaviškis-Klaipėda). Arnas ne tik tapo čempionu, bet ir laimėjo prizą už gražiausią metimą, finalinėje kovoje „iš antro aukšto nuleidęs“ ant menčių rusą Aleksandrą Studenikovą. Trečias vietas užėmė B.Butkus iš Kelmės ir G.Rubežius iš Pagėgių.

Varžybas stebėjo garbūs svečiai Seimo narys Algirdas Butkevičius, Lietuvos imtynių federacijos vadovai Darius Čepauskas ir Vladimiras Mataitis, pasaulio graikų-romėnų imtynių čempionas, LIF garbės prezidentas Rimantas Bagdonas.

Turnyre be lietuvių grūmėsi svečiai iš Rusijos bei Latvijos. Iš viso varžybos sutraukė 90 dalyvių iš vienuolikos komandų.

Treneris  Jonas Jurkynas