Lietuvos imtynininkas Aleksandras Kazakevičius užėmė trečiąją vietą Lenkijoje vykusiame tarptautiniame Wladyslawo Pytlasinskio atminimui skirtame graikų-romėnų imtynių turnyre.

25-erių metų vilnietis svorio kategorijos iki 74 kg pirmojoje kovoje įveikė Latvijos atstovą Aleksandrą Višniakovą, antrojoje kovoje nugalėjo kroatą Božo Starčevičių, o ketvirtfinalyje pralaimėjo būsimam nugalėtojui, 2010 metų pasaulio jaunimo čempionui rusui Romanui Vlasovui.

Paguodos varžybose A.Kazakevičius nugalėjo rusą Ruslaną Isakovą, o kovoje dėl bronzos medalio privertė pasiduoti 2007 metų pasaulio čempioną ir 2008 metų Pekino olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtoją 26-erių metų bulgarą Javorą Janakijevą.

„Visos Aleksandro kovos buvo sunkios. Kalbant apie latvį, tai vienintelisaukštos klasės kaimyninės šalies atletas, kuris visuomet ardosi ir kovoja dėl pergalės. Kroatas taip pat turi šiokių tokių titulų. Nugalėtoju tapęs Vlasovas yra tamsus arkliukas – kol kas nepavyksta perkąsti jo gynybos parteryje. Bulgaro Janakijevo titulai kalba patys už save. Pažymint dar vieną rusą Isakijevą, noriu pasakyti, kad ši valstybė į FILA turnyrus „tuščių” sportininkų nedeleguoja. Reziumuojant, darau išvadą, kad Kazakevičiaus bronza yra vertinga. Ypač šiame pasiruošimo pasaulio čempionatui etape”, – savo mintimis pasidalino vienas rinktinės trenerių Ruslanas Vartanovas.  

Šioje svorio kategorijoje dalyvavo 31 imtynininkas.

Edgaras Venckaitis (iki 66 kg), Laimutis Adomaitis (iki 84 kg) ir Aldas Lukošaitis (iki 96 kg) pralaimėjo jau pirmąsias kovas ir pasitraukė iš turnyro.

www.imtynes.lt  informacija