Antrą pasaulio čempionato dieną dėl medalių ir šešių kelialapių į Londono olimpines žaidynes kovos imtynininkai svorio kategorijose iki 60, 84 bei 120 kilogramų.

Tiek Mindaugas Mizgaitis, tiek Laimutis Adomaitis yra pasiruošę kovoms. Beveik metus po traumų lopytas ir mėsinėtas ant operacijos stalo žymiausias šalies sunkiasvoris pasiryžęs patekti į Londoną tiesiausiu keliu, apeinant atrankos turnyrus. „Mindaugą gali pristabdyti nebent netikėta trauma arba man iki šiol nežinoma kokia nors psichologinė problema. Visą pasiruošimo ciklą jis atidirbo kruopščiai ir profesionaliai. Puikiai reguliavo svorį, atliko visas namų užduotis, kuomet dirbo pagal individualią programą. Jis kaip niekad motyvuotas. Tą patį galiu pasakyti ir apie Laimutį. Buvęs joniškietis buvo per žingsnį nuo Pekino. Vienas vienintelis pralaimėjimas užkirto kelią į olimpiadą. Laimutis lyg sūnus palaidūnas nutrūko, vienu metu galvojau, kad neteksime puikaus atleto. Metelius atsipūtęs, Laimutis kibo į darbą ir dabar varžybose nuolatos įrodinėja, kad be reikalo buvo nurašytas. Vaikinai žino, kad viskas jų rankose. Tačiau nereikia pamiršti, kad visos rinktinės atsivežė savo pirmus numerius, todėl laukia žūtbūtiniai mūšiai“, –  paklaustas apie pasiruošimą pasaulio čempionatui, atsakė rinktinės treneris Grigorijus Kozovskis.

Ir vis dėlto, kokie varžovai ir kokios galimybės? „Žinau, kokį didelį darbą treniruotėse atliko komanda, todėl giliai širdyje tikiu, kad vyrai gali palypėti iki šešetuko. Mindaugo pirmas varžovas – studentas iš Korėjos. Toliau lenkas Banekas. Abu įkandami. Žvelgiant dar toliau, turime prancūzą Szcepaniaką, kurį Mindė yra ne kartą nubaudęs…Pirmas Adomaičio varžovas Viktoras Lorinczas. Toliau treniruočių stovyklose „nučiupinėtas“ estas Apsas. Dar toliau, Europos vicečempionas Chugajevas iš Rusijos. Burtų tinklelyje matoma ir trijų olimpinių žaidynių dalyvio, 35 metų Nazmi Avluko pavardė. Labai ilgas kelias. Viliuosi, kad Laimutis nukeliaus kuo toliau“, – mintimis dalijosi treneris Ruslanas Vartanovas.

 Valdas Malinauskas

www.imtynes.lt