Racibožėje (Lenkija) vykusiame pasaulio graikų-romėnų imtynių veteranų čempionate aukso medalį iškovojo Nikolajus Ilkevičius. Vilnietis „D“ divizione (51-56 metų amžiaus) svorio kategorijoje iki 69 kilogramų įveikė keturis varžovus.„Tai mano trečiasis pasaulio veteranų čempionatas. 2009 metais Suomijoje iškovojau sidabrą, pernai namo grįžau tuščiomis, o šiemet pavyko tapti čempionu“, – pasakoja N.Ilkevičius.

Lenkijoje Nikolajaus varžovais buvo turkas Mustafa Yildizas, rusas Sultanas Tuarševas, Prancūzijai atstovaujantis bulgaras Georgi Hristovas ir  lenkas Zbignievas Krasoskis.

„Turką ir rusą įveikiau ganėtinai nesunkiai, na, o su bulgaru ir lenku teko pavargti. Jie pasiūlė aukštą tempą, tačiau patys priduso. Buvo tikra jėgos kova – atsistojom vienas prieš kitą ir iki pamėlynavimo „pramušnėjom“ rankas iš apačios. Nusikaliau negyvai – kaip ne kaip, Hristovas dvikovoje su manimi gynė pasaulio čempiono titulą. Lenkas taip pat ne saldainiukas. Po finalinio švilpuko Krasoskio treneriai apeliavo į teisėjus. Kokį pusvalandį arbitrai dvikovą narstė monitoriuje, bet nerado prie ko prikibti ir paskelbė mane nugalėtoju. Aš lenkus suprantu – labai norėjo kad namie laimėtų saviškis, bet šį kartą aš buvau stipresnis“, – džiaugiasi Valčiūnų vidurinės mokyklos fizinio lavinimo mokytojas Nikolajus Ilkevičius.

 „Mano pirmasis treneris buvo Ipolitas Misiūra. Jam vadovaujant, laimėjau Lietuvos vaikų, jaunučių, jaunių ir jaunimo pirmenybes. Deja, šalies čempionu tarp suaugusių neteko būti. Sykį, 1984 metais, finalą pralaimėjau Giedriui Dambrauskui ir likau antras. Esu ne kartą tapęs vykdytų Pabaltijo taurės imtynių varžybų prizininku. Taipogi vertinu Sovietų Sąjungos „Dinamo“ draugijos jaunimo pirmenybių „bronzą“, tačiau pasaulio veteranų imtynių čempionato auksas – svarbiausias laimėjimas mano karjeroje“, – džiaugiasi 53-jų metų pasaulio imtynių čempionas.

Svorio kategorijojos iki 130 kilogramų „F” divizione bronzos medalį iškovojo Stasys Šeduikis. Iš Anykščių kilusiam 64 metų veteranui prizinę vietą garantavo pergalė prieš Mihaly Wagnerį iš Vengrijos. 

Pasaulio veteranų graikų-romėnų imtynių čempionate dalyvavo 340 atletų. Sportininkai buvo suskirstyti į septynias amžiaus grupes (divizionus).

 Valdas Malinauskas

www.imtynes.lt