Šį šeštadienį, spalio 15 dieną  Klaipėdoje startuoja tarptautinis laisvųjų imtynių jaunių turnyras “Mūsų viltys”.  Renginyje, kuris vyks jau tryliktą kartą, dėl nugalėtojo vardo rungsis apie 300 imtynininkų.  „ Be Lietuvos komandų varžybose dalyvaus gausus svečių būrys. Didelį susidomėjimą „Mūsų vilčių“ turnyru rodo imtininkai iš Švedijos, Suomijos, Rusijos, Slovakijos, Vokietijos, Baltarusijos, Izraelio, Didžiosios Britanijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos ir Vengrijos“, – pasakoja vienas renginio organizatorių Sergejus Kasimovas.

S.Kasimovas taip pat pabrėžė, kad jaunų imtynininkų pasirodymas yra puikus pavyzdys moksleiviams. „Kasmet po varžybų imtynių sales užplūsta dešimtys paauglių, kurie ne tik siekia sportinio rezultato, bet ir integruojasi į sporto bendruomenę, iškeičia betikslį slampinėjimą gatvėmis į aktyvią, sveiką gyvenseną“, – džiaugiasi šalies laisvųjų imtynių rinktinės treneris.

 „Aš matau, kad į turnyrą atvyksta ne sporto turistai, o tikrai gabūs ir perspektyvūs atletai. Galiu išvardyti ne vieną pavardę „Mūsų vilčių“ dalyvio, vėliau pasiekusio svaiginančių aukštumų Europos ir pasaulio čempionatuose bei olimpinėse žaidynėse“, – renginio tradicijomis didžiuojasi S.Kasimovas.

Varžybos vyks Klaipėdos kūno kultūros ir rekreacijos centro salėje (S. Dariaus ir S. Girėno g. 10). Turnyre varžysis 12-17 metų imtynininkai.

Šeštadienį ir sekmadienį turnyras prasidės nuo 10 val. Šeštadienį 16 val. – oficialus turnyro atidarymas.

www.imtynes.lt  informacija