Tapos mieste (Estija) surengtame tarptautiniame graikų–romėnų imtynių turnyre Lietuvai atstovavo Joniškio sporto centro ir sporto klubo „ KOVA“ imtynininkai.

Jaunių amžiaus grupėje eilinį kartą savo varžovus pranoko broliai Donatas ir Darius Gudmonai (abu 50 kg). Darius pirmoje kovoje nugalėjo Estijos jaunių čempioną, bet po pralaimėjo Donatui ir paliko estą be medalio. Donatas Gudmonas finale nesulaukė rimtesnio kito Estijos imtynininko pasipriešinimo. Joniškietis jau pirmo kėlinuko pradžioje varžovą paguldė ant menčių ir iškovojo pirmąją vietą. Darius Gudmonas tokiu pat stiliumi nugalėjo estą kovoje dėl trečiosios vietos.

            Antrą vietą iškovojo Dovydas Petkevičius (54 kg). Joniškietis du varžovus paguldė ant menčių, tačiau finale Dovydui teko pripažinti varžybų šeimininko pranašumą.

            Suaugusių imtynininkų turnyre galynėtis su labiau patyrusiais vyrais jaunesniems joniškiečiams sekėsi prasčiau. Denas Markūnas (84 kg)  iškovojo vieną pergalę ir kartą pralaimėjo. Denas tarp vienuolikos dalyvių užėmė septintą vietą.

 Ovidijus Jasiūnas (66 kg), Benas Keršys (74 kg), ir Deividas Šadauskas(74 kg) savo varžovams pralaimėjo pirmame rate ir iškrito iš tolimesnės kovos.  

           Turnyre kovojo 108  imtynininkai iš Estijos, Latvijos, Suomijos ir Lietuvos.

Turnyro rezultatai excel

Treneris Rytis Keršys