Joniškyje buvo surengtas tarptautinis graikų–romėnų imtynių turnyras „Joniškis 2011“. Varžybose net 22-jose svorio kategorijose varžėsi vaikų, jaunučių, jaunių ir jaunimo amžiaus grupių imtynininkai. Be šeimininkų turnyre jėgas išmėgino imtynininkai iš Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Marijampolės, Šiaulių rajono,  Liepojos ir Balvi (Latvija).

Geriausiai turnyre sekėsi kovoti joniškiečiams. Šeimininkai iškovojo dvylika pirmų vietų.

Sirgaliai laukė intriguojančios ir įdomios kovos jaunimo varžybose tarp  marijampoliečio, šių metų jaunių sporto žaidynių nugalėtojo Edvino Venteraičio ir joniškiečio Beno Keršio (sv. kat. iki 76 kg). Pirmoje kovoje Edvinas lengvai susidorojo su atletiškuoju joniškiečiu Deividu Šadausku. Kovoje dėl pirmos vietos marijampolietis pirmomis kovos sekundėmis atliko pervedimą ir išsiveržė vienu tašku į priekį. Benas Keršys puolė atsilošinėti – jis nenorėjo suteikti varžovui šansų parteryje.  Benas drąsiai ėjo į paėmimus su varžovu. Po vieno iš sukibimų joniškietis atliko efektyvų metimą per krūtinę ir paguldė Edviną ant menčių.

Įdomios ir atkaklios kovos laukta tarp daugkartinių Lietuvos vaikų ir jaunučių pirmenybių nugalėtojų kauniečio Jono Paulausko ir joniškiečio Donato Gudmono, kurie varžėsi tarp 1997 m. gimusiųjų ir jaunesnių atletų. Iki šiol visas tarpusavio kovas buvo laimėjęs Jonas. Tačiau šį kartą joniškietis, lengvai išlošė pirmą kėlinuką, antrame atliko gražų metimą, prispaudė varžovą mentėmis prie kilimo ir tapo nugalėtoju svorio kategorijoje iki 47 kilogramų.

Vaikų amžiaus grupėje (gimusių 2000 metais) vėl  žavėjo šiaulietis Edgaras Gendvilis. Šiaulietis imtyniavo labai drąsiai, sumaniai, didele sparta. Kovoje dėl pirmos vietos Edgaras jau pirmomis sekundėmis ant menčių paguldė penkiais kilogramais sunkesnį Arminą Lygnugarį iš Kauno.

Turnyre kovojo 127 imtynininkai.

 Varžybų rezultatai PDF formatas

Treneris Rytis Keršys  

Varžybų akimirkos A.Ševelkovo nuotraukose