Ukrainos Mukačevo mieste vykusiame tarptautiniame graikų-romėnų jaunių imtynių turnyre pirmąsias vietas iškovojo Kristupas Šleiva (42 kg) ir Romas Fridrikas (85 kg).

Justas Petravičius (54 kg) varžybose užėmė antrą vietą, o Airidas Danusevičius (54 kg) liko penktas.

„Noriu pagirti visaginietį Romą Fridriką. Jis su treneriu atlieka didžiulį darbą. Pernai, dėl sveikatos sutrikimo nepatekęs į Lietuvos olimpinį sporto centrą, Romas nenuleido rankų ir stipriai patobulėjo. Jis subrendo ir sutvirtėjo. Dabar Romas gerą imtynių techniką gali paremti ir nežmoniška jėga – jis pakankamai lengvai „atjungia“ varžovo rankas, eina į priekį ir „pramušinėja“, kaip sako imtynininkai, rankas iš apačios. Tą pačią akimirką jis nedvejodamas gali atlikti metimą per dubenį ar kokį kitą metimą“, – trenerio Vitalijaus Nagovicino auklėtinį giria šalies jaunių rinktinės treneris Olegas Antoščenkovas.

Kalbėdamas apie Justą Petravičių, rinktinės treneris pažymėjo, kad buvęs tauragiškis per kažkokį nesusipratimą per vėlai pateko į LOSC. „Padarėm klaidelę, kad nepaėmėm šio talentingo atleto ankščiau. Justinui dar daug reiks arti, kad pasiektų aukštą lygį, tačiau jis turi vieną retą Dievo dovaną – psichologinį stabilumą. Kaip besiklostytų kovos eiga, Justinas laikosi užsibrėžto plano, nepanikuoja ir ieško savo sprendimų“, – pasakoja O.Antoščenkovas.

Kiti mūsų jaunieji atletai Tauras Liaugminas (69 kg), Jonas Paulauskas (46 kg) ir Aistis Liaugminas (32 kg) Ukrainoje pasirodė kukliau – jie iškrito po pirmųjų dvikovų.

Tarptautiniame turnyre Mukačeve kovojo 162 imtynininkai iš Ukrainos, Vengrijos, Moldavijos, Rumunijos, Slovakijos ir Lietuvos.

Valdas Malinauskas
www.imtynes.lt