Šiauliuose „Bruklino“ pramogų centre vyko tarptautinis graikų-romėnų ir moterų imtynių turnyras „Atžalynas“. Sėkmingai moterų imtynių varžybose startavo Šiaulių sporto mokyklos “Atžalynas“ auklėtinės. Deimantė Butavičiūtė (51 kg), Danutė Domikaitytė (63 kg) ir Giedrė Blekaitytė (67 kg) nugalėjo visas varžoves ir iškovojo turnyro nugalėtojų laurus.

Antrąją vietą laimėjo Indrė Bubelytė (59 kg).

Kristinai Domikaitytei (55 kg) ir Vaidai Puidaitei (51 kg) atiteko bronzos apdovanojimai.

Graikų-romėnų imtynių turnyre triumfavo šiauliečiai Edgaras Gendvilis (35 kg) ir Tomas Sobolevskis (66 kg), klaipėdietis Paulius Galkinas (60 kg) bei Benas Keršys (76 kg) iš Joniškio.

„Manau, kad renginys nenuvylė nei dalyvius, nei žiūrovus. Sprendimas turnyrą vykdyti „Brukline“ pasiteisino ir buvo naudingas abiems pusėms – ir organizatoriams, ir pramogų centre esančioms kavinėms bei parduotuvėms.  Aplink imtynių kilimus pritrūko vietų žiūrovams, kurie su malonumu stebėjo gražias kovas ir gurkšnojo kavą bei vaisvandenius. Šis turnyras buvo puiki reklama imtynių sportui, kuris, savo ruožtu, pritraukė ne vieną šimtą žiūrovų ir imtynių specialistų. Kitais metais planuoju organizuoti trijų imtynių rūšių – graikų-romėnų, laisvųjų ir moterų imtynių – turnyrą“, – pasakoja vienas varžybų organizatorių, šalies moterų imtynių rinktinės treneris Aivaras Kaselis.

Kalbėdamas apie sportinę renginio pusę, treneris pažymėjo aukšto lygio kovas moterų imtynių turnyre. „Plečiasi kontaktai su senas tradicijas moterų imtynėse turinčiais kaimynais iš Lenkijos, Latvijos ir Baltarusijos. Šios šalys „Atžalyno“ turnyrą įtraukė į savo prioritetinių renginių kalendorių ir delegavo pajėgiausias atletes. Viena tokių varžovių, Europos jaunimo čempionato finalininkė Kristina Tsan iš Baltarusijos palaužė mūsų žinomiausios atletes Indrė Bubelytės pasipriešinimą“, – išaugusiu varžybų lygiu džiaugiasi A.Kaselis.

Turnyro metu Lietuvos imtynių federacijos viceprezidentas Vladimiras Mataitis už geriausius 2011 metų pasiekimus moterų imtynėse Danutei Domikaitytei ir Deimantei Butavičiūtei įteikė gėles ir apdovanojimus.

Žiūrovus linksmino lietuvių liaudies šokių kolektyvas „Šermukšnėlė“.

A.Ševelkovo nuotraukose varžybų akimirkos

Tarptautiniame turnyre rungėsi 143 atletai (44 merginos ir 99 vaikinai) iš Latvijos (4 komandos), Lenkijos (3 komandos), Baltarusijos (2 komandos), Rusijos (2 komandos), Estijos (viena komanda) bei visų Lietuvos miestų ir rajonų imtynių centrų.

Varžybų protokolai (Exel) Varžybų protokolai (doc)

Valdas Malinauskas
www.imtynes.lt

Varžybų akimirkos