Minske vyko tarptautinis graikų-romėnų imtynių turnyras. Varžybose dalyvavo jaunių ir jaunimo amžiaus grupės atletai iš Baltarusijos, Rusijos, Azerbaidžano ir Lietuvos.

Jaunimo amžiaus grupės turnyre per žingsnį nuo nugalėtojo titulo liko Ramūnas Dagys (62 kg). Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis nugalėjo Baltarusijos sportininkus Ruslaną Balakišijevą (5:0) ir Dmitrijų Bričaką (1:0/1:0) bei rusą Dmitrijų Kačalovą (1:0/2:2/1:0). Finale šių metų Lietuvos čempionas pečius surėmė su minskiečiu Sergejumi Filonovičiumi ir pralaimėjo jam rezultatu 0:1/1:0/0:4. Svoryje galynėjosi vienuolika atletų.

Europos jaunių čempionato finalininkas Mantas Knystautas kovojo svoryje iki 120 kilogramų. Buvęs klaipėdietis pirmoje imtyje pralaimėjo baltarusiui Georgijui Čugošviliui (0:1/0:5), o antroje kovoje nusileido Kurbanui Nadžmudinovui iš Rusijos (2:2/0:2). Mantas tarp šešių dalyvių liko penktoje vietoje.

Jaunių turnyre kaunietis Mindaugas Šurmaitis svoryje iki 66 kilogramų įveikė Ramisą Agadžanovą iš Baltarusijos (1:2/1:0/6:0), tačiau neatlaikė azerbaidžaniečio Rugino Michailovo atakų (0:2/0:2). Trenerio Sauliaus Liaugmino auklėtinis tarp 23 dalyvių užėmė dešimtą vietą.

Po varžybų šalies graikų-romėnų imtynių treneris Ruslanas Vartanovas pagyrė sportininkų kovingumą ir ryžtą. „Man tikrai neteko raudonuoti dėl vaikinų. Jų akyse mačiau azartą ir norą kautis. Išskirtiniai komplimentai Ramūnui Dagiui. Buvęs anykštėnas įveikė labai pajėgius varžovus. Ramūno kluptelėjimas finale – Fortūnos reikalas. Šį kartą ji buvo palankesnė tarp savo žiūrovų ir teisėjų kovojančiam Baltarusijos atletui. Dar norėčiau pridurti, kad baltarusis dvejais metais vyresnis. Suprantantiems imtynes nereikia aiškinti, kad tai žiauriai didelis pranašumas jaunimo amžiuje. Iš pirmo žvilgsnio gali nuvilti Manto Knystauto rezultatas, tačiau noriu priminti, kad lietuvis stumdėsi su 15-20 kilogramų sunkesniais varžovais. Toks buvo mūsų, trenerių, sprendimas. Egzaminą Mantas išlaikė gerai. Žinoma, pritrūko fizinės galios ir  svorio. Galiausiai, kalbant apie Mindaugą Šurmaitį, galiu pasakyti, kad jis nebuvo lengvas grobis varžovui. Matau, kad kauniečiui trūksta rimtų varžybų patirties“, – savo mintimis pasidalino treneris R. Vartanovas.

Tarptautiniame turnyre kovojo 94 imtynininkai.

 Valdas Malinauskas

www.imtynes.lt