Gardine (Baltarusija) vyko kasmetinis Baltarusijos nusipelniusio trenerio Leonido Fursos vardo jaunimo turnyras. Mūsų šaliai atstovavo šalies jaunimo pirmenybių čempionai Arnas Draugelis (Klaipėda-Vilkaviškis) ir Ailandas Šulcas (Šiauliai). Į varžybas taip pat vyko ir Lietuvos kadetų rinktinės nariai Andrius Žekas (Raseiniai), Tomas Baracevičius (Vilkaviškis), Andrius Mažeika (Klaipėda) ir Modestas Jakubauskas (Šiauliai). Varžybos buvo vykdomos dviejų minusų sistema, todėl kai kuriems imtynininkams teko atlaikyti 6 kovas.

Svoryje iki 55 kg startavo Andrius Žekas ir Tomas Baracevičius. Pastarasis nugalėjo tris varžovus ir finale susitiko su 2010 m. Europos jaunių čempionato trečios vietos laimėtoju Kirilu Kaniuku. Pirmojo kėlinio nugalėtojas buvo išaiškintas po klinčo, kuris burtų valia buvo palankesnis baltarusiui. Deja, Tomas ir antrame kėlinuke neatsilaikė prieš dvejais metais vyresnį ir daugiau patirties turintį varžovą. Sportininkas buvo aktyvus visos kovos metu, nevengė improvizuoti, gerai kontroliavo priešininkų veiksmus, nors ir padarė keletą klaidelių, tačiau apibendrinus galima teigti, kad jo forma šiuo metu gera. Andrius Žekas šiose varžybose taip ir „nesurado“ savęs, tačiau iki pagrindinių startų dar pakankamai laiko ir reikia tikėtis kad viskas pasitaisys (8 dalyviai).

Sidabro medalį svoryje iki 96 kg iškovojo Ailandas Šulcas.

Arnas Draugelis grūmėsi svorio kategorijoje iki 74 kilogramų. Jis įveikė keturis varžovus, tarp jų ir 2012 m Baltarusijos jaunimo čempioną, tačiau pralaimėjo šios šalies bronziniam prizininkui ir turėjo tenkintis trečiąja vieta (14 dalyvių).

Pagirtinai kovojo Andrius Mažeika (60 kg). Tačiau jam reikia skirti daugiau dėmesio gynybos tobulinimui, nes čia sportininkas šiek tiek vėluoja. Andrius iškovojo bronzos medalį (16 dalyvių).

Svorio kategorijoje iki 84 kilogramų jėgas išmėgino Modestas Jakubauskas. Šiaulietis yra jaunių amžiaus, todėl jam dar sunku kovoti su jaunimu. Nepaisant to, Modestas iškovojo vieną pergalę ir patyrė du pralaimėjimus (7 dalyvių).

Varžybose dalyvavo per 112 sportininkų iš Baltarusijos ir Lietuvos.

Treneris Jonas Jurkynas