Tartu mieste buvo surengtas 43-iasis tarptautinis Georgo Hackenschmidto graikų-romėnų imtynių turnyras. Puikiai varžybos susiklostė joniškiečiui Benui Keršiui, kuris įveikė visus varžovus ir iškovojo aukso medalį.

B.Keršys sausio mėnesį Lietuvos čempionate iškovojo bronzos medalį. Vėliau dėl patirtos traumos praleido Lietuvos jaunimo pirmenybes. Tai buvo pirmos Beno varžybos po daugiau nei keturis mėnesius trukusios priverstinės pertraukos. Svorio kategorijoje iki 84 kg (9 dalyviai) Benas Keršys užtikrintai nugalėjo latvį Konstantiną Gabransą, estus Raido Liitmae ir Hardo Tootsą. Abu estai yra gynę savo šalies garbę Europos jaunių ar jaunimo čempionatuose. Raido Liitmae šiais metais laimėjo ir Estijos jaunimo čempionatą.

Trečiąją vietą šioje svorio kategorijoje iškovojo Denas Markūnas (Kaunas/Joniškis). Lietuvos nusipelniusio trenerio Vido Paleckio auklėtinis lengvai įveikė tris priešininkus, tačiau dėl patekimo į finalą Denas suklupo dvikovoje su Hardo Tootsu.

Svoryje iki 74 kg (10 dalyvių)  penktą vietą užėmė joniškietis Ovidijus Jasiūnas, o kaunietis Mantas Sinkevičius liko septintas.

Jaunių varžybose joniškietis Edas Marcinkevičius (42 kg, 8 dalyviai) užėmė septintąją vietą, o jo komandos draugas Dovydas Petkevičius (58 kg, 7 dalyviai) iškovojo ketvirtąją vietą.

Lukas Degimas (sv.kat. 69 kg, 6 dalyviai) iš Joniškio ir kaunietis Rokas Minikevičius (sv.kat. 100 kg, 6 dalyviai) užėmė penktąsias vietą.

Turnyre varžėsi 37 vyrai ir 58 jauniai iš Estijos, Latvijos ir Lietuvos. Lietuvai šiame turnyre atstovavo šeši Joniškio ir trys Kauno imtynininkai. Nors varžybos nepasižymėjo dalyvių gausa, tačiau stiprių imtynininkų netrūko, o kovos tarp jų buvo atkaklios bei permainingos. Jų baigtys ne visada buvo nuspėjamos. Estams šis turnyras buvo ypatingas – šeimininkai turėjo išaiškinti atletus, kurie startuos Europos jaunių čempionate, vyksiantį liepos mėnesį Lenkijoje. Vyrų varžybose estų ir latvių  komandose buvo nemažai imtynininkų, kovojusių jaunių ir jaunimo Europos bei pasaulio čempionatuose. Šį kartą varžybų organizatoriai visose svorio kategorijose skyrė tik po vieną trečiąją prizinę vietą. Tad pogrupiuose antras vietas užėmusiems imtynininkams teko kovoti tarp savęs papildomoje kovoje dėl bronzos medalio.

Treneris Rytis Keršys