Lietuvos laisvųjų imtynių jaunių rinktinė viešėjo pagrindiniame Rusijos imtynių centre, kuris yra įsikūrės Chasavjurte. Saulėtame Dagestane mūsų „laisvūnai“ dalyvavo treniruočių stovykloje ir jaunimo turnyre.

Kelionė buvo egzotiška, bet ganėtinai ilga ir varginanti. Sportininkai vyko traukiniu per Maskvą į Kiziljurtą, o iš ten autobusu iki Chasavjurto. Vaikinai stebėjo neįprastą aplinką, važiavo pro apsaugos postus, kuriuose budėjo kaukėti ir iki dantų ginkluoti kariškiai. Galiausiai, po 3 dienų komanda atvyko į Chasavjurto „Spartako“ sporto bazę. Šiame imtynių centre prakaitą liejo tokie garsūs pasaulio imtynių meistrai kaip Saitijevas, Batirovas, Umachovas, turkas Šachinas ir kiti.

Šios mokyklos direktorius ir įkūrėjas Alichanas Džamaldinovas svečiams organizavo puikų priėmą, buvo labai svetingas – stengėsi pildyti visus svečių norus ir pageidavimus. Sportininkai buvo maitinami savo ūkyje užaugintu sveiku ir natūraliu maistu.

Į treniruočių stovyklą buvo atvykusios Bulgarijos, Armėnijos jaunimo rinktinės ir Maskvos komanda. Treniruotėse vienu metu plušėdavo iki 100 sportininkų. Penktadieniais būdavo kovų dienos, kur jėgas išmėgindavo visų septynių Chasavjurto mokyklų auklėtiniai.

Mūsų vaikinai stovykloje įgavo ne tik techninių įgūdžių, bet ir sutvirtėjo psichologiškai. Galima drąsiai teigti, kad lietuviai pakilo laipteliu aukštyn.

„Stovyklos pabaigoje vyko jaunimo turnyras. Pagal pajėgumą jį galima prilyginti aukšto lygio suaugusių atletų turnyrui. Lietuvos komandos pagrindą sudarė kadetai, todėl kažkokių ypatingų tikslų šiose varžybose nekėliau.Vieną kovą laimėjo Arnas Draugelis, dvi pergales iškovojo Denisas Širvaitis. Denisas taip pat gavo prizą už ryžtą siekiant pergalės“, – pasakojo treneris Jonas Jurkynas.

Per laisvą dieną buvo organizuota ekskursija į Čečėnijos sostinę Grozną (70 km nuo Chasavjurto). „Čečėnija ryškiai skyrėsi nuo Dagestano. Praūžusio karo pėdsakų nelikę nė kvapo. Groznas ne tik atstatytas,  bet ir sutvarkytas bei išpuoštas“, – stebėjosi komandos treneris.

www.imtynes.lt  informacja