Krašto apsaugos ministerijoje „kariškos šeimos rate“ buvo pagerbti ir apdovanoti Londono olimpinėse žaidynėse dalyvavę Lietuvos kariuomenės atstovai. Tai – olimpinį auksą į Lietuvą parvežusi penkiakovininkė eilinė Laura Asadauskaitė-Zadneprovskienė, bronzos medalį iškovojęs imtynininkas eilinis Aleksandras Kazakevičius, maratonininkė eilinė Rasa Drazdauskaitė, dziudo imtynininkas Marius Paškevičius, penkiakovininkai jaunesnioji Gintarė Venčkauskaitė ir eilinis Justinas Kinderis.

Pasveikinusi ir apdovanojimus sportininkams įteikusi krašto apsaugos ministrė Rasa Juknevičienė džiaugėsi proga olimpiečius pamatyti vilkinčius Lietuvos kariuomenės uniformą. Pasak ministrės, karių dalyvavimas Olimpinėse žaidynėse yra labai svarbi žinia apie tai, kad kariuomenėje tarnauja nugalėtojai.

Kariuomenės vadas generolas leitenantas Arvydas Pocius kaip ypatingą pergalę pabrėžė tai, kad šiandien Lietuvos sportininkai Olimpinėse žaidynėse gali dalyvauti su Lietuvos trispalve. „Dėkoju jums už tai, kad garsindami Lietuvą, jūs taip pat garsinate ir Lietuvos kariuomenę“, – sakė kariuomenės vadas.

Olimpinę bronzą Londone iškovojęs imtynininkas eil. A. Kazakevičius daugiau nei penkerius metus tarnauja Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Didžiosios Kovos apygardos 8-oje rinktinėje. Į savanorių pajėgas imtynininkas atėjo iškart po to, kai atliko privalomąją pradinę karo tarnybą. Anot Lietuvos kariuomenės sporto klubo viršininko pulkininko leitenanto Valentino Mizgaičio, A. Kazakevičius kaip sportininkas užaugo Lietuvos kariuomenėje.

„Pradėjo nuo „Geležinio Vilko“ sporto salės, dar būdamas vaikas dalyvaudavo kariuomenės organizuojamuose turnyruose. Aleksandras kariuomenėje sportavo ir kaip šauktinis karys, o vėliau ir kaip karys savanoris“, – sakė plk. ltn. V. Mizgaitis.

A. Pliadžio nuotraukos.