Patajoje (Tailandas) vykstančiame pasaulio imtynių jaunimo čempionate keturias pergales laimėjo ir pasaulio čempiono titulą iškovojo  Vilius Laurinaitis.
Svorio kategorijos iki 96 kilogramų finale Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis įveikė vokietį Peterį Oehlerį (0:1/1:0/1:0).

Pirmose kovose buvęs joniškietis ant menčių paguldė švedą Mikaelį Karlą Axelį Nybergą, dviejų kėlinukų imtyje išplėšė pergalę prieš Abasą Abdulajevą iš Azerbaidžano (1:0/1:0) ir pusfinalyje palaužė kylančią Norvegijos imtynių žvaigždę Europos suaugusių čempionato penktos vietos laimėtoją   Hamletą Marthiną Nielseną (2:0/1:0).

Svoryje grūmėsi 26 atletai.

Vilius pas mane atėjo būdamas trečioku. Jis kibo į darbą ir laimėjo visus savo amžiaus grupės čempionatus. Laurinaitis be galo darbštus. Per treniruotes jis stovėjo poroje su Liutauru Nemeikšiu, Viliumi Adomaičiu, Antonu Audicku ir kitais daug vyresniais berniukais. Vyresniokai jį kaip reikalas glamžydavo. Pavyzdžiui, Nemeikšis buvo be galo stiprus atletas ir jis tikrai negailėdavo varžovų, jo veiksmai buvo skausmingi, visus užlauždavo. Tačiau Vilius kentėdavo ir dirbo, dirbo, dirbo… Jam, o kartu ir Joniškio  visuomeniniam klubui “Kova”, kur prakaitą liejo Vilius, labai padėjo jo mama. Ponia Alvyda buvo neabejinga imtynėms ir gal virš šešių metų nuolatos rėmė klubo atletus”, – savo auklėtiniu džiaugėsi pirmasis treneris Vladimiras Audickas.

Per žingsnį nuo apdovanojimo liko lengviausias komandos atstovas Ramūnas Dagys. Šių metų Europos jaunimo čempionato bronzos medalio laimėtojas pirmoje imtyje nusileido čempionato finalininkui iraniečiui Raminui Soltanmoradui Taherisartangui (0:1/0:3).
Paguodos kovoje buvęs anykštėnas palaužė korėjiečio Cheolo Jeongo (0:1/1:0/2:0) pasipriešinimą, tačiau mūsšyje dėl bronzos jam teko pripažinti amerikiečio Davido Jesses Thielkes pranašumą (0:1/0:1) ir tenkintis penktąja vieta (29 dalyviai) svoryje iki 60 kilogramų.

Nesėkmingai čempionatas susiklostė Artūrui Sekui (74 kg), kuris pirmą kovą rezultatu 0:1/0:1 pralaimėjo Dovranui Jajlymovui iš Turkmėnistano.

Rytoj kovas pradės Julius Matuzevičius. Pirmoje svorio kategorijos iki 84 kilogramų imtyje Julius pečius surems su  Timuru Tašmagambetovu iš Kazachstano. Dėl medalių svoryje kovos 27 imtynininkai.Valdas Malinauskas