Estijoje vyko tarptautinis 1924 metų olimpinio čempiono Eduardo Putsepo graikų-romėnų imtynių turnyras. Trisdešimt penktą kartą surengtose varžybose sėkmingai startavo Joniškio sporto centro ir imtynių sporto klubo „KOVA“ imtynininkai. Estijospietryčiose esančiame Veru miestelyje trenerio Ryčio Keršio auklėtiniai iškovojo aštuonis medalius.
Tarp jauniausių (gimusių 2000 m. ir jaunesnių) pirmąją vietą iškovojo Martynas Muižys (sv.kat. 26 kg). Martynas nugalėjo tris varžovus.
Puikiai kovojo Paulius Grigaliūnas (sv.kat. 32 kg). Paulius kaip ir Martynas įveikė tris priešininkus. Šiose varžybose Pauliuis buvo apdovanotas ne tik taure ir medaliu, bet ir piniginiu prizu. „Grigaliūnas kovėsi negailėdamas jėgų, Estijoje jis buvo aiškus komandos lyderis, todėl nebuvo abejonių kam skirti papildomą apdovanojimą”, – pasakojo treneris R.Keršys.
Nors ir patyrė vieną pralaimėjimą, tačiau pagyrimų nusipelnė Eimantas Vilimas (sv.kat. 35 kg.). Eimantas įveikė tris varžovus, pateko į finalą ir iškovojo antrąją vietą.
Antanas Janušas (sv.kat. 45 kg) liko šeštoje vietoje.


Neprasčiau joniškiečiams sekėsi kovoti tarp jaunių (gimusių 1995 m. ir jaunesnių). Turnyro nugalėtoju tapo Lukas Degimas (sv.kat. 69 kg). Lukas laimėjo tris imtis. Antras vietas iškovojo Mantas Laskovas (sv.kat. 46 kg), Kęstutis Žvirgždas (sv.kat. 50 kg), Donatas Gudmonas (sv.kat. 58 kg) ir Deividas Gudmonas (sv.kat. 76 kg).
Tarptautiniame turnyre be joniškiečių kovojo imtynininkai iš visų Estijos klubų bei Liepojos (Latvijos) komanda.
Ant imtynių kilimo galynėjosi 103 imtynininkai.

varžybų protokolai

www.imtynes.lt  informacija