Minske (Baltarusija) vyko prestižinis tarptautinis triskart olimpinio čempiono Aleksandro Medvedžio laisvųjų ir moterų imtynių turnyras.

Moterų imtynių varžybose galynėjosi geriausios mūsų šalies imtynininkės Danutė Domikaitytė ir Giedrė Blekaitytė.

Europos jaunių čempionato prizininkė D.Domikaitytė svorio kategorijoje iki 67 kilogramų įveikė Darją Korin (2:0/3:3/3:0) iš Azerbaidžano ir baltarusę Julija Lucko (2:0/3:0). Kitose dvikovose pranašesnės buvo varžovės. Šiaulių Vijolių vidurinės mokyklos auklėtinė pralaimėjo Europos čempionato prizininkei Hanai Saveniai (1:1/0:1/0:3) iš Baltarusijos ir Azerbaidžano atstovei  Natalijai Palamarčiuk (0:6/0:1) bei tenkinosi bronzos medaliu.

Svorio kategorijos iki 63 kilogramų burtų valia Giedrė Blekaitytė kovojo tik su baltarusėmis. Pirmoje imtyje šiaulietė įveikė Olgą Artemjevą(1:0/1:0), tačiau nusileido Europos bei pasaulio jaunimo čempionatų prizininkėms Ananstasijai Gučiok bei Marijai Mamašuk (0:2/0:2). Šioje svorio kategorijoje turnyro nugalėtoja tapo daugkartinė Europos čempionatų nugalėtoja ir prizininkė Anastasija Grigorjeva iš Latvijos.

Lietuvos moterų imtynių rinktinės treneris Aivaras Kaselis auklėtinių pasirodymus vertino teigiamai, tačiau teigė, jog neišvengta klaidų. Po turnyro treneris ir sportininkės dalyvaus tarptautinėje treniruočių stovykloje Baltarusijoje, kur kartu su Azerbaidžano, Latvijos, Prancūzijos bei šeimininkių moterų imtynių rinktinių narėmis šlifuos taktinį ir techninį pasirengimą.

Laisvųjų imtynių turnyre Šarūnas Jurčys (60 kg) pralaimėjo pirmą imtį rusui Vladimirui Flegontovui (0:1/0:2) ir iškrito iš kovos dėl apdovanojimų.

Viso turnyre varžėsi 224 atletai iš šešiolikos pasaulio šalių.

 

Andrius Stočkus
Saulės miesto atletikos klubas www.smak.lt