Laikinai einantis tarptautinės imtynių federacijos (FILA) prezidento pareigas Nenanadas Lalovičius šiandien Lozanoje susitinka su Tarptautinio olimpinio komiteto vadovu Jacques Rogge. Susitikimo metu bus aptariamos klausimai, susiję su imtynių sporto išsaugojimo olimpinėje programoje.

Pastarosiomis savaitėmis FILA aktyviai ieškojo kontaktų su įvairiais Olimpinės šeimos atstovais. Buvo renkama visapusiška informacija ir patarimai dėl tolimesnių veiksmų, siekiant išsaugoti imtynes olimpinėse žaidynėse po to, kai vasario 12 dieną TOK vykdomasis komitetas rekomendavo neįtraukti imtynių į 2020 metų OŽ.

Nenadas Lalovičius Jacques Rogge
FILA padarė reikšmingų pokyčių savo vadovavimo struktūroje – į laikino vadovo pareigas išrinktas Lalovičius. Jį visiškai remia FILA Vykdomasis komiteto, generalinis sekretorius Michaelis Dussonas, viceprezidentai Stanas Dziedzicius,  Matteo Pellicone, Tomiaki Fukuda ir Ahmetas Ayikas bei visi FILA biuro nariai.

FILA biuro gretas papildė trys nauji nariai – Jimas Scherras iš Jungtinių Amerikos Valstijų, triskart olimpinis čempionas iš Rusijos Aleksandras Karelinas ir Pedro Gama Filho iš Brazilijos.

Tarptautinė imtynių federacija nedelsiant reagavo į TOK pastabas ir nusiteikusi imtis ryžtingų veiksmų. Visų pirma į FILA biuro darbą bus įtraukta daugiau „veikiančių“ atletų ir trenerių. Dar didesnis dėmesys bus skiriamas moterų dalyvavimui įvairaus lygio varžybose, o taip pat moterų integravimui į FILA veiklą.  Pasak Lalovičiaus, artimiausiu metu bus peržiūrėtos imtynių taisyklės. „Imtynės privalo būti labiau suprantama ir patraukli žiūrovams sporto šaka. Turime maksimaliai išvengti taisyklių interpretacijų ir mažiau priklausyti nuo teisėjų subjektyvių sprendimų. Mes pasiruošę dar daugiau modernizuoti varžybų formatą, pasiūlyti produktą, tinkantį ir žiūrovams ir televizijos kompanijoms“, – kalbėjo FILA vadovas.

Savo ruožtu, susikūrusios imtynių išsaugojimo iniciatyvinės grupės kreipiasi į komercinius partnerius, ragindamos dar stipriau remti imtynių sportą, investuoti į imtynių plėtrą, padaryti imtynių sportą solidžiu prekės ženklu.

„TOK sprendimas aiškiai nuvylė imtynių pasaulį. Tai signalas dar labiau susivienyti ir susitvarkyti savo namus”, – sakė Lalovičius. Jis pridūrė: „Mes jokiu būdu nekaltiname TOK dėl keblios situacijos. Tiesiog TOK privertė pažiūrėti į save iš šalies. Toks sprendimas, tai iššūkis mums. Mes privalome tobulėti patys ir padėti stiprinti olimpinį judėjimą.”

www.imtynes.lt