Maskvoje vyko tarptautinis jaunimo graikų-romėnų imtynių turnyras olimpinio čempiono B.Gurevičiaus prizams laimėti. Bene stambiausiose Europoje tokio rango varžybose puikiai kovojo Martynas Nemsevičius. Lietuvos olimpinio sporto centro auklėtinis sunkiose kovose įveikė tris varžovus ir patyrė vieną pralaimėjimą bei iškovojo bronzos medalį. Martynas nugalėjo Sultaną Ferzalijevą (1:0/2:0) iš Rostovo, Germaną Dzusovą (5:6/3:0/1:0) iš Šiaurės Osetijos bei imtyje dėl trečios vietos palaužė Sankt Peterburgo atletą Sergejų Širokovą (0:1/4:2/4:0). Deja, dėl patekimo į finalą buvusiam panevėžiečiui teko pripažinti Mairbeko Adiugenovo iš Mordovijos pranašumą (0:2/0:6). Svoryje iki 76 kilogramų grūmėsi 35 sportininkai.

“Tikėjausi, kad jis užkops ant pjedestalo. Per paskutinį pusmetį Martynas labai patobulėjo. Lankstus, guminis, nestandartinis ir turintis nemenką techninių veiksmų arsenalą – jis yra nepatogus bet kokiam varžovui. Tačiau didžiausiu Martyno privalumais laikau psichologinį stabilumą ir ištvermę, kurią užgrūdino keli metai treniruočių dviračių sporte“, – apie savo auklėtinį pasakojo treneris Olegas Antoščenkovas.

Daugiausia, net penkis kartus kovojo kitas LOSC auklėtinis Airidas Danusevičius (58 kg). Airidas nusileido būsimam nugalėtojui Zubairui Dibirovui (0:1/3:2/0:2) iš Sankt Peterburgo ir kirgizui Nuržigitui Tašbolotovui (0:3/0:1), tačiau įveikė ukrainietį Aleksandrą Belockį (1:0/0:1/2:1), Rafaelį Chaibuliną (0:2/4:4/1:0) iš Tatarstano, uzbeką Mirzobeką Rachmatovą (1:0/0:1/1:0) ir liko penktoje vietoje tarp 50-ties dalyvių.

Į dešimtuką dar pateko Paulius Galkinas (63 kg, 53 dalyviai).

Europos jaunių čempionato prizininkas Kristupas Šleiva (46 kg, 35 dal.) ir Darius Venckaitis (54 kg, 48 dal.) pralaimėjo pirmąsias dvikovas ir liko toli nuo lyderių.

Tarptautiniame turnyre kovojo 392 imtynininkai iš Baltarusijos, Kirgizijos, Ukrainos, Uzbekistano, Rusijos ir Lietuvos.

Valdas Malinauskas

www.imtynes.lt