Balandžio 20 dieną Kaune vyks graikų-romėnų imtynių tarptautinis turnyras „Kauno taurė“. Tradicinis renginys kiekvienais metais tampa vis populiaresnis – į varžybas pageidavo atvykti apie 300 dalyvių. Organizatoriai taip pat tikisi ir gausesnio žiūrovų palaikymo, todėl šiemet renginys iš nedidelių salių persikėlė į Kauno sporto halę.

„Žiūrovai galės mėgautis kovomis 18-oje svorio kategorijų. Stengiamės, kad turnyre dalyvautų kuo daugiau Lietuvos imtynininkų. Labai laukiama dvikova tarp mūsų lyderių – pasaulio jaunimo čempiono Viliaus Laurinaičio ir pasaulio jaunimo vicečempiono Aldo Lukošaičio. Jų akistata svoryje iki 96 kilogramų neabejotinai papuoš turnyrą. Nemažai tikiuosi iš mūsų jaunių, kurie iškovojo medalius Europos čempionate“,- teigė vienas turnyro organizatorių, LSU dėstytojas Saulius Liaugminas.

Pastaraisiais metais mūsų šalies imtynininkai džiugina pasirodymais olimpinėse žaidynėse, pasaulio ir Europos čempionatuose. Net ir nesidomintys imtynėmis, džiaugėsi graikų-romėnų imtininko Mindaugo Mizgaičio bronzos medaliu Pekino olimpiadoje ir Aleksandro Kazakevičiaus iškovota „bronza“ Londono olimpinėse žaidynėse. „Šios pergalės buvo svarbus postūmis imtynių populiarumui Lietuvoje.  Pastebėjome, kad norinčiųjų išbandyti save ant imtynių kilimo ateina vis daugiau įvairaus amžiaus imtynių gerbėjų“,- sakė  S.Liaugminas.

Turnyro „Kauno taurė“ rengėjai kviečia ateiti visus, kurios žavi intriguojančios kovos, nesuvaidintos jaunųjų sportininkų emocijos ir kvapą gniaužiantys metimai. Į turnyrą mielai sutiko atvykti Aleksandras Kazakevičius „Norėtume pagerbti olimpinį prizininką, tai būtų puiki galimybė visiems pabendrauti su šiuo sportininku“,- sakė imtynių treneris.

Varžybose dalyvaus apie 300 imtynininkų iš Lietuvos, Latvijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos ir kitų šalių. Lietuvai atstovauti pareiškė  norą virš dešimties komandų. Viena gausiausių bus Kauno rinktinė.

Taurę iškovos daugiausia taškų surinkusi komanda. Turnyro pradžia – balandžio 20 dieną, 12 val. Kauno sporto halėje.

Turnyrą rengia: Kauno miesto savivaldybės sporto skyrius, Kauno „ Jaunalietuvių sporto organizacijos“ mokykla, Kauno imtynių klubas „ Lokiai“ ir Aleksandro Stulgunskio universitetas.

Organizatoriai