Legendinis Vokietijos futbolininkas Francas Beckenbaueris palaiko pasaulinę akciją „SAVE OLYMPIC WRESTLING“ (Išsaugokime imtynes olimpiadoje).

„Aš palaikau viso pasaulio imtynininkų aktyvius veiksmus, siekiant išsaugoti imtynes olimpinių žaidynių programoje. Padarysiu viską, kas nuo manęs galėtų priklausyti, kad šis sportas liktų olimpiadose. Imtynės yra viena masiškiausių sporto šakų pasaulyje. Imtynės padeda jaunimui tvirtėti morališkai, fiziškai, suteikia galimybę realizuoti save visuomenėje. Todėl imtynės yra ne tik Antikos laikus siekianti tradicija, bet ir vaidina ryškų vaidmenį šiuolaikiniame gyvenime. Olimpinė imtynių istorija privalo tęstis“, – pareiškė futbolo legenda, savo kraitėje turintis du pasaulio taurės trofėjus: su savo komanda namie 1974 metais iškovojo aukso medalį ryšėdamas rinktinės kapitono raištį,  o 1990 metais būdamas komandos treneriu atvedė Vokietijos rinktinę iki pasaulio čempionų titulo.

Imtynių sportą palaikančią peticiją taip pat pasirašė dukart olimpinė čempionė šuolininkė į tolį  Heike Drechsler   ir olimpinis čempionas dziudo meistras Ole Bischofas. Vokietijos imtynių federacija surinko virš 100 000 parašų.  Pasirašytos peticijos bus įteiktos Tarptautinio olimpinio komiteto viceprezidentui, Vokietijos sporto sąjungos prezidentui Thomui Bachui.

www.imtynes.lt  informacija