Pirmą kartą Kupiškio miesto istorijoje  vyks oficialios imtynių varžybos. Savaitgalį, gegužės 19 dieną Kupiškyje, Lauryno Stuokos-Gucevičiaus gimnazijos sporto salėje (Vytauto g. 21) startuos Lietuvos graikų-romėnų imtynių vaikų pirmenybės. Kaip ir pernai, tikimasi, kad į minėtas varžybas atvyks virš 120 jaunųjų atletų iš įvairių šalies imtynių centrų.

Sportininkai kovos dėl aukščiausių apdovanojimų 16-oje svorio kategorijų.

„Šiemet tikiuosi ant imtynių kilimo pamatyti įnirtingas kovas tarp Kauno, Visagino, Klaipėdos, Anykščių miestų ir Joniškio rajono atletų. Joniškiečiai, manau, gali turėti 3-4 čempionus. Uostamiesčio ir Anykščių treneriai itin ryškių žvaigždučių neturi, tačiau tai kokybiškos, lygios komandos. Kauniečių smogiamoji jėga Arminas Lygnugaris ir Ignas Bukauskas. Visaginiečiai visuomet pateikia siurprizų. Tai jų trenerio Vitalijaus Nagovicino kūrybinio darbo vaisiai. Šio amžiaus ryškiausias lyderis – Šiaulių trenerio Vidmanto Žibučio auklėtinis Edgaras Gendvilis. Marijampoliečiai drąsiai gali didžiuotis Viliumi Savicku. Manau, kad labai rimtą iššūkį pasiryžę mesti ir Vilniaus jaunieji atletai. Dabar telieka laukti, kuomet subręs ir sutvirtės neseniai įsikūrusios Kupiškio ir Baltosios Vokės komandos“, – analizuoja šalies vaikų imtynių rinktinės treneris Vladimiras Audickas.

Varžyboms vadovaus Lietuvos imtynių federacijos patvirtinta teisėjų kolegija. Vyriausiojo teisėjo pareigos patikėtos Arvydui Krikščiūnui. Vyriausias pirmenybių sekretorius – Aldonis Blekaitis.

Varžybas tiesiogiai transliuos internetiniai portalai www.sportotv.lt   ir www.imtynes.lt

Lietuvos graikų-romėnų imtynių vaikų pirmenybių tvarkaraštis:

Gegužės 19 d.                            

12.00-16.45 val.                          – varžybų pradžia;

16.45-17.00 val.                          – varžybų atidarymas;

17.00 val.                                      – kovos dėl 3 vietos, finalai.

 www.imtynes.lt  informacija