Maskvos Ritz-Carlton viešbutyje vykusiame neeiliniame tarptautinės imtynių federacijos (FILA) kongrese serbas Nenadas Lalovicius buvo išrinktas nauju FILA prezidentu.

Po to, kai vasario mėnesį iš FILA vadovo pareigų atsistatydino  Raphaelas Martnettis, laikinai einančio prezidento pareigos buvo patikėtos N.Lalovičiui.  teigiami pasikeitimai serbo karjeroje buvo žinomi iš anksto – jis buvo vienintelis kandidatas į FILA vadovo poziciją.

Slaptame balsavime N.Lalovičiui palankumą parodė 125 balso teisę turintys FILA nariai. Septyni balsavo „prieš“.

Pristatydamas kandidatą FILA viceprezidentas Metteo Pellicone iš Italijos sakė, kad Lalovičius padarė viską, kas įmanoma, kad įveiktų sunkią padėtį ir vertina jo pastangas išlaikyti imtynes olimpinėje programoje. poziciją.

„Dėkoju už jūsų pasitikėjimą”, – sakė Lalovičius po išrinkimo.

Po palankaus balsavimo serbas tapo septintuoju prezidentu  FILA istorijoje.

1920 metais Antverpeno olimpinių žaidynių metu buvo rekomenduota kiekvienai sporto šakai įsteigti federacijas. Tarptautinė imtynių mėgėjų federacija (IAWF) pradėjo gyvuoti 1921 metais po Lozanoje vykusio Tarptautinio olimpinio komiteto kongreso.

1952 metais federacijos kongrese Tokio mieste buvo pakoreguotas IAWF pavadinimas.  Nuo to momento pradėta vartoti FILA abreviatūra.

FILA prezidentai:

EINARAS RABERGAS (1912-1924, Švedija);

ALFREDAS BRULLIS (1924-1930, Vengrija);

VICTORAS SMEDSAS (1930-1952, Suomija);

ROGERIS COULONAS (1952-1971, Prancūzija);

MILANAS ERCEGANAS (1971-2002, Jugoslavija);

RAPHAELAS MARTINETTIS (2002-2013, Šveicarija).

 

www.imtynes.lt  informacija