Gražios sportinės tradicijos tęsiasi. Vilniaus lopšelyje-darželyje „Žilvinėlis“ vėl susirinko priešmokyklinukai, kurie  dalyvavo mažosiose olimpinėse žaidynėse „Sveikata ir stiprybė – olimpinė vertybė“.

„Šį projektą vykdome jau nuo 2005 metų. Į olimpinio ugdymo programą įsilieja vis daugiau bendraminčių. Šiemet į svečius atvyko Elektrėnų lopšelio-darželio „Drugelis“ bei  Vievio lopšelio-darželio „Eglutė“ mažieji sporto entuziastai. Šio sporto sąjūdžio tikslas yra stiprinti vaikų sveikatą, skiepyti kilnų elgesį, puoselėti pamatinius olimpinius principus, – pasakojo darželio „Žilvinėlis“ direktorės pavaduotoja ugdymui Lina Petrokienė. – Todėl džiaugiamės, kad į mūsų šventę atvyko garsūs atletai, olimpinių žaidynių prizininkai – Pekino olimpinių žaidynių vicečempionas penkiakovininkas Edvinas Krungolcas ir Londono olimpiados bronzos medalio laimėtojas imtynininkas Aleksandras Kazakevičius“.

Viena pagrindinių šventės organizatorių darželio „Žilvinėlis“ direktorė Janina Gaučienė renginio atidarymo metu  pabrėžė, kad vaikams svarbu diegti humanistinius olimpizmo idealus, ugdyti jų dvasines vertybes, formuoti harmoningą ir kūrybingą asmenybę.

Mažosiose olimpinės žaidynėse buvo atkartotas olimpiadų scenarijus – renginys prasidėjo atidarymo ceremonija ir iškilmingu komandų paradu bei olimpinės vėliavos iškėlimu. Tituluotas svečias Aleksandras Kazakevičius įnešė olimpinį deglą bei uždegė olimpinę ugnį. Po žaidynių dalyvių bei teisėjų iškilmingos priesaikos užvirė aistros žaidimų aikštelėje. Mažieji sportininkai ne tik dalyvavo estafetėse, tačiau atliko ir teorines užduotis.

Kai teisėjai paskaičiavo taškus, paaiškėjo, kad pirmą vietą užėmė lopšelio–darželio „Žilvinėlis“ komanda. „Šiandien šeimininkų rezultatai labai aukšti. „Žilvinėlio“ vaikai atitrūko ir savo varžovams nesuteikė jokių galimybių pasivyti. Gal namų sienos padėjo. Tokių nuoširdžių “, – šypsojosi A.Kazakevičius.

Vievio lopšelio-darželio „Eglutė“ auklėtiniai iškovojo sidabro medalius.

Elektrėnų lopšelio-darželio „Drugelis“ sportininkai liko trečioje vietoje.

Visi dalyviai buvo apdovanoti sidabro medaliais, taurėmis, diplomais ir imtynininko Aleksandro Kazakevičiaus plakatais su autografu.

Valdas Malinauskas
www.imtynes.lt