Bare (Juodkalnija) startavo Europos imtynių jaunių čempionatas. Pirmas dvi varžybų dienas kovojo laisvųjų imtynių atstovai.

Svoryje iki 85 kilogramų Laurynas Damidavičius aiškia persvara nugalėjo graiką C.Samartsidį, tačiau kelią į pusfinalį pastojo bulgaras Vedatas Ismailovas. L.Damidavičius pralaimėjo rezultatu 1:9 ir užėmė aštuntą vietą tarp 18 dalyvių.

Nikitai Gerasimovui (69 kg) burtai buvo negailestingi. Jau pirmoje imtyje jam teko kovoti su būsimu Europos jaunių čempionu A.Muchitdinovu iš Azerbaidžano. Azerbaidžanietis nepaliko jokių vilčių – kovą jis laimėjo ankščiau laiko. Beje, ir su kitais varžovais jis sugaišdavo ne daugiau pusės minutės.  Paguodos imtyje N.Gerasimovas nusileido Baltarusijos atletui Ali Chužeiri ir galutinėje įskaitoje liko 18 vietoje tarp dvidešimties dalyvių.

Svorio kategorijoje iki 63 kilogramų Artiomas Auga pralaimėjo ukrainiečiui Maksimui Koržanui. Pastarasis nusileido rusui Elbrusui Čertkojevui ir palaidojo Augos viltis kovoti paguodos imtyse dėl bronzos medalio. A.Auga užėmė 15 vietą. Svoryje ritosi 21 atletas.

Didelės viltys buvo siejamos su Eriku Bizunovičiumi (76 kg, 19 dal.). Pirmoje dvikovoje vilnietis italą Simone Innattonį nugalėjo aiškia persvara. Po apšilimo su italu, tikėtasi, kad pavyks peršokti ir baltarusio D.Chramenkovo barjerą. Tačiau prognozės nepasitvirtino. „Esu nusivylęs. Sunku paaiškinti kas nutiko. Mačiau, kad po 30 sekundžių kovos Erikas sunkiai kvėpavo, pradėjo plaukti. Dabar jau nieko nepakeisime. Erikas užėmė septintą vietą, nors aš tikėjausi matyti ji kovoje dėl medalių. Vis dėlto, matau, kad komanda dirba, eina teisingu keliu. Tikiu, kad bus rezultatai. Po čempionato analizuosim situaciją ir spręsim problemas“, – susirūpinęs kalbėjo kovas stebėjęs LIF viceprezidentas Vladimiras Mataitis.

Vertindamas mūsų šalies laisvųjų imtynių komandos pasirodymą Europos jaunių čempionate, V.Mataitis teigė, kad rezultatas jo netenkina. „Norėjau du atletus matyti aukštesnėse pozicijose. Ypač daug vilčių siejau su Bizunovičiumi ir Auga. Abu praėjo gerą pasirengimo etapą, dalyvavo treniruočių stovyklose. Su treneriais ieškosime klaidų. Patiko stebėti Damidavičiaus dvikovas. Svarbu, kad nesustotų, nemažintų apsisukimų. Gerasimovui didelių tikslų nekėlėme. Jis įšoko į Juodkalnijos traukinį paskutinę minutę, kai vykti dėl traumos negalėjo Mažeika. Trumpai tariant, kol kas rezultatas manęs netenkina. Jis neadekvatus įdėtam darbui ir pastangom“, – kalbėjo LIF viceprezidentas.

Europos jaunių čempionate kovojo 161 imtynininkas.

Rytoj startuoja moterų imtynių atstovės, o šeštadienį kovas pradės graikų-romėnų imtynių stiliaus atletai.

Valdas Malinauskas