Vokietijoje vyko tarptautinis moterų imtynių turnyras „Berlin Open“. Varžybose puikiai kovojo Danutė Domikaitytė.  Šių metų Eu­ro­pos jau­ni­mo im­ty­nių čem­pio­na­to si­dab­ro me­da­lininkė svorio kategorijoje iki 70 kilogramų užėmė pirmą vietą.

D.Domikaitytė pirmose imtyse įveikė Vokietijos sportininkes –  per 26 sekundes ant menčių paguldė Anną Holtz ir aiškia persvara per 31 sekundę rezultatu 8:0 nugalėjo Michellę Kalek. Kovoje dėl išėjimo į finalą Šiaulių Vijolių vidurinės mokyklos absolventė   antrojo kėlinuko pradžioje palaužė švedės Fanny Gradin pasipriešinimą (8:1).

Lemiamoje imtyje dėl aukso medalio trenerių Aivaro Kaselio, Andriaus Stočkaus ir Arvydo Krikščiūno auklėtinė kovojo su pasaulio ir Europos jaunių čempionatų prizininke Marina Kuenz iš Austrijos. Sunkią pergalę rezultatu 4:3 iškovojo D.Domikaitytė.

„Vien dėl šio finalo vertėjo belstis virš tūkstančio kilometrų į Berlyną. Pirmas įspūdis, kad austrė fiziškai drūtesnė. Bet Danutė puikiai atidirbo taktiškai. Austrė bergždžiai taranavo protingą Danutės gynybą. Lietuvė puikiai pasitikdavo varžovės išpuolius ir sumaniai rinko taškus. Įtampa neatslūgo iki paskutinės akimirkos. Esu patenkintas savo auklėtinės tobulėjimu, bet kartu ir įžvelgiau taisytinas klaidas. Iki kitąmet vyksiančių oficialių startų turėsime pakankamai darbo treniruočių salėje“, – džiaugėsi Lietuvos moterų rinktinės treneris A.Kaselis.

Šiame svoryje Giedrė Blekaitytė liko penktoje vietoje.

Valdas Malinauskas
www.imtynes.lt