Sekmadienį Bulgarijoje baigėsi Europos jaunių imtynių čempionatas, kuriame be medalių liko Lietuvos graikų-romėnų imtynių atstovai.

Paskutinę varžybų dieną geriausiai tarp mūsiškių sekėsi Povilui Danilevičiui (svorio kategorija iki 100 kg, 20 dalyvių) ir Titui Kerševičiui (svorio kategorija iki 63 kg, 27 dalyviai). Jie abu užėmė aštuntąsias vietas.

Povilas Danilevičius aštuntfinalyje, esant rezultatui 0:4, atliko metimą per save ir ant menčių paguldė vengrą Robertą Erseką bei pateko į kitą etapą.

Kovoje dėl vietos pusfinalyje P.Danilevičius apmaudžiai 0:1 pralaimėjo vėliau į finalą iškopusiam rumunui Istvanui Lenardui Berei.

Paguodos imtyje Povilas taip pat po atkaklios kovos 4:5 turėjo pripažinti serbo Božo Tamašo pranašumą. Niekuo neišsiskiriantis serbas savo darbą atliko parteryje – prigriebė Povilo kairę ranką ir atlikto du ridenimus. Už techninius veiksmus pirmame aukšte varžovas gavo 4 taškus. Antrame kėlinuke serbas neatlaikė lietuvio spaudimo, bet lemiamu momentu Povilas užžengė už kilimo. Ši klaida niekais pavertė ignaliniečio pastangas kovoti dėl „bronzos“.

Titas Kerševičius (iki 63kg) pirmajame rate paguldė čeką Jakubą Bieleszą, bet aštuntfinalyje 2:8 nusileido Vokietijai atstovaujančiam Andrejui Kuročkinui. Beje, antrame kėlinuke Titas buvo arti pergalės – po sėkmingai atlikto veiksmo Kuročkinas atsidūrė pavojingoje padėtyje ant „tilto“, tačiau kauniečiui užbaigti dvikovą ankščiau laiko nepavyko.

Be pergalių liko Airidas Danusevičius (iki 76 kg) – jis pirmoje imtyje 1:6 pralaimėjo vokiečiui Arianui Gueney. Vokietis laimėjo dar vieną imtį, tačiau suklupo ketvirtfinalyje ir palaidojo šiauliečio viltis reabilituotis už pralaimėjimą pirmame rate. Galutinėje įskaitoje Airido Danusevičiaus rezultatas yra penkioliktas (21 dalyvis).

Šiame čempionate buvo kovojama ne tik dėl medalių, bet ir dėl kelialapių į jaunimo olimpines žaidynes. Juos iškovojo į finalą patekę sportininkai.

Lietuvos graikų-romėnų jaunių imtynių komanda užėmė 19 vietą tarp 35 ekipų.