Katovicuose (Lenkija) startavo Europos jaunimo imtynių čempionatas. Atletai varžysis laisvųjų, moterų ir graikų-romėnų imtynių stilių turnyruose.

Pirma čempionato diena nesėkmingai susiklostė mūsų šalies atletams. Antradienį Katovicų Spodek halėje kovojo trys Lietuvos laisvųjų imtynių atstovai ir visi patyrė nesėkmes pirmose imtyse bei iškrito iš kovų dėl apdovanojimų.  

Arčiausiai pergalės debiutinėje imtyje buvo Tomas Baracevičius. Svoryje iki 60 kilogramų kovojęs vilkaviškietis po permainingos kovos rezultatu 4:8 nusileido šveicarui Randy Vockui. Beje, likus iki finalinio teisėjo švilpuko apie 20 sekundžių Tomas pirmavo 4 taškais. Tačiau perėjo į pasyvią gynybą ir netrukus buvo nubaustas – šveicaras prigriebė aukštoje stovėsenoje „užmigusio“ lietuvio koją ir atliko rezultatyvų veiksmą. Tomas Baracevičius užėmė 13 vietą tarp 18 dalyvių. Svoryje triumfavo Imamas Adžijevas iš Rusijos.

Svorio kategorijoje iki 74 kilogramų Andrius Mažeika neprilygo Gadžimuradui Omarovui iš Azerbaidžano. Klaipėdos laivų statybos ir remonto mokykloje besimokantis Andrius kaskart pakibdavo ant primityvaus varžovo masalo – žemoje stovėsenoje azerbaidžanietis metodiškai užbėgdavo už nugaros ir palaipsniui augino pranašumą. Andrius pralaimėjo rezultatu 1:11 ir galutinėje įskaitoje liko dvidešimtoje vietoje (24 dalyviai). Pirmą vietą užėmė gruzinas Tarzanas Maisuradzė.

Svoryje iki 96 kilogramų kovoje su gruzinų Nodaru Kurtanidze jokių argumentų neturėjo Modestas Jokubauskas. Šiaulietis neatlaikė gruzino spaudimo, pralaimėjo rezultatu 0:10 ir pasidalino kuklia 14-18 vieta (19 dalyvių). Europos jaunimo čempiono titulaą iškovojo Murazi Mchedlidzė iš Ukrainos.

Valdas Malinauskas

Protokolai 2014 FS 60 kg2014 FS 74 kg2014 FS 96 kg