Pergalingai savo dvikovą Snine (Slovakija) vykstančiame pasaulio jaunių čempionate pradėjo Povilas Danilevičius. Sunkiasvorių mūšyje jis per 3.25 min įveikė JAV atletą Ethaną Anderseną.

Nemažą šios pergalės dalį drąsiai sau gali atsiseikėti mūsų trenerių štabas. Po įspūdingo pradžios jau 7 sekundę buvęs ignalinietis nubloškė varžovą ir atliko du ridenimus. Dar po minutės pakartojo panašią kombinaciją ir esant rezultatui 9:2 sustingo. Jau savo pergale patikėjusį Povilą per liemenį pričiupo Andersenas, atliko keturbalsį veiksmą ir prispaudė mentėmis prie kilimo. Savo gimtadienį švenčiantis treneris Olegas Antoščenkovas įžvelgė neleistiną graikų-romėnų imtynėse amerikiečio judesį ir žaibiškai pareikalavo video peržiūros. Komisijos verdiktas – amerikietis neteisus. Antrame kėlinuke Povilas dar pora kartų prasileido varžovo atakas, bet sugebėjo apsiginti, o, likus daugiau nei pusė minutės iki finalinės sirenos prigavo varžovą, nublo6k4 ant kilimo ir iškovojo pergalę rezultatu 11:2.

Deja, akistata aštunfinalyje su  Europos jaunių čempionatu prizininku Arsenu Syčiovu-Bopembe iš Baltarusijos susiklostė visiškai priešingai. Galingas varžovas nuo pirmų sekundžių privertė Povilą gintis ir, sulaukęs lietuvio klaidos išmaniai ja pasinaudojo – praėjo į liemenį, atliko metimą ir iškovojo švarią pergalę.

Svorio kategorijoje iki 100 kilogramų galynėjosi 24 atletai. P.Danilevičius liko vienuoliktas.

1 vieta – Zviadas Pataridzė (GEO)

2 vieta – Cavidas Feizijevas (AZE)

3 vieta – Romanas Kimas (KGZ) ir Arsenas Syčiovas-Bopembe (BLR)