Antradienį startuoja pasaulio jaunimo imtynių čempionatas. Pirmą varžybų dieną ant imtynių kilimo galynėsis graikų-romėnų imtynių atstovai. Burtų valia Romui Fridrikui (96 kg) teks kovoti su iraniečiu  Mohammadu Esmaeilu Ebrahimi. Prie blogos informacijos galima priskirti du faktus. Pirmas – Irano atletas yra Azijos čempionas. Antras – Romo varžovą čempionatui ruošia geriausiu užpraeitų metų pasaulio treneriu pripažintas Abdullah Chamangoli.

Gera ir pagrindinė naujiena viena  – Romui viskas dzin. Buvęs visaginietis prieš metus iškovojo pasaulio ir Europos jaunimo čempionato bronzos medalius. Tai rimtas signalas bet kuriam varžovui, įskaitant  rytojaus debiutinės dvikovos oponentui. Visaginietis tvirtas, techniškas ir azartiškas. Deja, ta paskutinė savybė pernai Romui pakišo koją, kuomet jis įsivėlė į taktiškai nepamatuotą avantiūrą su austru Gastlu ir paleido iš rankų bilietą į finalą. Ar suvaldys treneriai Mindaugas Ežerskis ir Olegas Antoščenkovas perspektyvų kovotoją? Laukti visai nedaug.

Lietuvos imtynių istorijoje yra vos du atletai, pelnę pasaulio jaunimo čempionų titulus. 1975 metais aukso medalį Haskove (Bulgarija) iškovojo Valentinas Mizgaitis (100 kg), o 2012 metais ant aukščiausio pjedestalo pakopos Patajoje (Tailandas)  užkopė Vilius Laurinaitis (96 kg).

Valdas Malinauskas